Restaurant ASz Zwijndrecht is de patiëntvriendelijkste

Het winnende team was dolblij met de waardering.

ZWIJNDRECHT – Het restaurant van de locatie Zwijndrecht van het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft de jaarlijkse prijs voor gastvrijheid en patiëntvriendelijkheid gewonnen. De ‘TopASz Award’ is een beloning van de Cliëntenraad van het ziekenhuis voor een zorgverlener, team of afdeling uit het ziekenhuis die in het voorbije jaar uitblonk. Meer dan 170 voordrachten werden ditmaal ingediend door patiënten, bezoekers en collega’s.

Klanten, want het zijn niet altijd patiënten, komen al vijftien jaar speciaal voor het lekkere eten, de gastvriendelijkheid en het fijne praatje naar het restaurant van de locatie Zwijndrecht, dat in eigen beheer van het ziekenhuis is. De alom geliefde Jean Paul en zijn collega’s verwelkomen je met een vriendelijke glimlach, je krijgt een smiley in je koffie en de mooiste broodjes worden geserveerd.

Overgetelijk kerstdiner
Naast de award omvat de prijs ook 5000 euro, die mag worden gebruikt om de patiëntvriendelijkheid nog verder te verhogen. Het team van het restaurant gaat dit geld gebruiken om eenzame ouderen uit Zwijndrecht te trakteren op een onvergetelijk kerstdiner. “We vinden het belangrijk om iets terug te geven aan de maatschappij”, vertelt Vico de Graaf, coördinator van het restaurant. De andere vier genomineerden waren dit jaar het pijnbehandelcentrum, longafdeling C1 en de poliklinieken geriatrie en cardiologie.

Bron: ASz