Repetities 2e Zomer Minifestival Zwijndrecht in volle gang

ZWIJNDRECHT – Dutch Baroque organiseert onder leiding van Gerard de Wit voor het 2e jaar het Zomer Minifestival in Zwijndrecht en omstreken. In een verrassend programma gaan muziek, natuur, cultuur en monumenten samen. Op 22 juni 2019 brengt de fietstour het publiek langs vijf intieme kerken in en om Zwijndrecht. De repetities hiervoor zijn in volle gang want voor sommige musici wordt dit optreden een première. De tour begint om 10 uur in de Oude Kerk in Zwijndrecht.

Tijdens de route, die per fiets en per auto gereden kan worden, geniet het publiek van de Zwijndrechtse natuur en ontdekt men de monumentale interieurs van diverse kerken. In elke kerk heeft artistiek leider Gerard de Wit een passend programma samengesteld. U vindt het programma online: www.dutchbaroque.nl

Mitella
De concerten worden gegeven door leden van het Dutch Baroque Ochestra o.l.v. Gerard de Wit, Johanneke de Wit (blokfluit), Anne-Linde Visser (cello), Harjo Neutkens (luit), Erik de Knegt (kistorgel) en vele anderen.
De Dutch Baroque Junior Singers vinden het wel spannend om op te treden, maar zijn ook dolenthousiast om tweestemmig de liederen uit het Valerius Gedenck Clanck te gaan zingen.
Ook de drie leerlingen van Gerard de Wit bereiden zich goed voor. De benjamin – Marleine Stouten – viel een week geleden tijdens de gym en loopt nu met een mitella. Maar zij gaat toch gewoon klavecimbel spelen. Het zal haar eerste openbare concert worden.

Kaartverkoop en prijzen
Er geldt een maximale groepsgrootte, dus het aantal kaarten is beperkt! Festivalprijs € 49 (incl. koffie bij aanvang, 5 concerten, fietsroutes, wijnproeverij). Gezinsprijs € 75 (vanaf 2 personen). Kinderen tot 12 jaar gratis. Fietshuur € 25. Alle kerken zijn met de auto bereikbaar en men kan gratis parkeren. Kaartverkoop online www.dutchbaroque.nl