Renovatie Planetenbuurt van start

ZWIJNDRECHT – De gemeente Zwijndrecht en woningcorporatie Trivire willen de kwaliteit in de Planetenbuurt in Zwijndrecht verbeteren. Zij gaan gezamenlijk onderzoeken welk plan haalbaar is voor het verbeteren van de woningen en de woonomgeving. Wethouder Jos Huizinga (Ruimtelijke ontwikkeling) en bestuurder Tinka van Rood (Trivire) ondertekenden hiervoor gisteren een intentieovereenkomst. Dit deden zij voor Jupiterstraat 9: de plek waar in het nieuwe jaar een tijdelijk wijkkantoor wordt ingericht waar bewoners uit de wijk terecht kunnen met al hun vragen.

De bedoeling is dat een deel van de woningen in de Planetenbuurt wordt gerenoveerd en een deel van de woningen wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Ook komt er meer ruimte voor groen in de wijk. Dit moet bijdragen aan een goede waterberging, minder hittestress in de zomer door plaatsing van grote bomen. Het moet ook een fijne plek worden voor buurtbewoners om elkaar te ontmoeten.

Hoe nu verder?

Wethouder Jos Huizinga: “We zien dat het leven in sommige buurten in de wijk Noord niet gemakkelijk is. Met ons wijkteam, allerlei organisaties en vrijwilligers werken we hard aan een prettig en sociaal leven voor de inwoners. Maar het is ook nodig dat de kwaliteit van de woningen en de omgeving verbetert. Ik ben zeer blij dat we hiervoor samen met Trivire concrete stappen gaan maken.”

Bestuurder Tinka van Rood: “Al heel wat jaren zijn we bij Trivire aan het nadenken over de wijk Zwijndrecht Noord. Een wijk vol fysieke en sociale uitdagingen. En nu, samen met de gemeente Zwijndrecht en onze maatschappelijke partners die in de wijk actief zijn, gaan we de uitdaging aan om de woonkwaliteit voor de bewoners van de wijk te verbeteren. Het gaat nu echt gebeuren. Daar ben ik blij om en daar hebben we als Trivire ook veel zin: we gaan samen aan de slag!“