ZWIJNDRECHT – Oud-profvoetballer en televisieanalist René van der Gijp (onder andere bekend van het voetbalprogramma Veronica Inside) zal op 15 mei het officiële startschot geven om de 42ste editie van de Verkerkloop van start te laten gaan. Het hardloopevenement dat op 15 mei 2019 in Zwijndrecht georganiseerd wordt mag vrijwel elk jaar rekenen op een (lokale) beroemdheid als starter. Met de komst van René van der Gijp wordt deze traditie in ere gehouden. 

René van der Gijp
De organisatie van de Verkerkloop is verheugd dat naast waarnemend burgemeester van Zwijndrecht, Robert Strijk, René van der Gijp aanwezig zal zijn om rond 20.15 uur de 5 en 10 kilometerloop van de Verkerkloop te laten starten.

Ambassadeur van Support Casper
Het grootste deel van de opbrengsten van de Verkerkloop 2019 is bestemd voor Support Casper. Deze stichting zet zich in om nieuwe behandelmethoden te vinden die het leven van patiënten die lijden aan alvleesklierkanker te kunnen verbeteren en verlengen. René van der Gijp is ambassadeur van Support Casper en zal net als diverse vrijwilligers van deze stichting het goede doel vertegenwoordigen rondom de Verkerkloop.

Over de Verkerkloop
De Verkerkloop is een begrip in Zwijndrecht en ver daarbuiten. Editie 2018 was met 3500 deelnemers waarvan 1100 scholieren het grootste sportevenement van Zwijndrecht. In 1999 sloot Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel zich bij de organisatie van de Verkerkloop aan. Toen werd ook de bedrijvenloop geïntroduceerd, waarmee jaarlijks geld voor goede doelen in Zwijndrecht en omgeving wordt binnengehaald. 15 mei 2019 zal de 42ste editie worden georganiseerd. Meer informatie is te vinden op www.verkerkloop.nl