Raad spreekt over veiligheidsprogramma 2025-2030

ZWIJNDRECHT – Op dinsdag 21 mei om 20.00 uur is er een oriëntatieavond van de gemeenteraad. Tijdens deze avond spreekt de raad over de evaluatie van de rekenkamer en is er een markt over het veiligheidsprogramma.

Eén keer per zittingsperiode wordt de Rekenkamer geëvalueerd. In 2023 is deze evaluatie door Berenschot uitgevoerd. De eindrapportage is gepresenteerd tijdens een oriëntatieavond. Toen is afgesproken om als gemeenteraad met de Rekenkamer in gesprek te gaan over de aanbevelingen die zijn gedaan. Ook is er gevraagd om de niet beantwoordde vragen in aanloop naar een nieuw moment te beantwoorden.

Integraal Veiligheidsprogramma 2025-2030
De gemeente stelt dit jaar het Integraal Veiligheidsprogramma (IVP) voor de periode 2025-2030 op. Dit programma beschrijft de doelen en aanpak voor veiligheid in de gemeente. In april vonden er bijeenkomsten plaats over verschillende thema’s, waar interne en externe partners input gaven. Op de oriëntatieavond wordt deze input gepresenteerd aan markttafels. Raadsleden lopen langs de tafels over fysieke veiligheid, ondermijning, jeugd- en zorgveiligheid, en algemene veiligheid. De opening en afsluiting van de oriëntatie zijn online te zien, inwoners zijn welkom om de hele avond aanwezig te zijn.

Bijwonen of volgen
Iedereen is van harte welkom de bijeenkomsten bij te wonen in het gemeentehuis van Zwijndrecht op het Raadhuisplein 3 of volg Oriëntatie 2 (over het Integraal Veiligheidsprogramma) rechtstreeks op ATOS TV of via www.raadzwijndrecht.nl.

Bron Gemeente Zwijndrecht