Raad praat over woningbouw Molenweg Heerjansdam en Troelstraplein/Thorbeckelaan Zwijndrecht

Troelstraplein in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Dinsdag 2 juli om 20.00 uur is er weer een politieke markt in het Zwijndrechtse gemeentehuis. In de carrousel wordt gesproken over de (Ontwerp) verklaring van geen bedenkingen over de woningbouw aan de Molenweg 60 in Heerjansdam en de woningbouw aan het Troelstraplein 1 en 7 en de Thorbeckelaan 3 in Zwijndrecht.

Op 8 december 2023 is er door initiatiefnemer een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van een vrijstaande woning en zes appartementen ter hoogte van Molenweg 60 te Heerjansdam. Het plan past niet binnen het bestaande bestemmingsplan ‘Buitengebied’. Er is een mogelijkheid om medewerking te verlenen door af te wijken van het bestemmingsplan. Deze afwijking wordt aangevraagd door middel van een uitgebreide omgevingsvergunningsprocedure. Als onderdeel bij de aanvraag voor deze vergunning is een ruimtelijke onderbouwing opgesteld. Voorafgaand aan de verlening van de omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing is een verklaring van geen bedenking van de gemeenteraad nodig.

Woningbouw Troelstraplein en Thorbeckelaan
Er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend om appartementen en voorzieningen te bouwen aan Troelstraplein 1 en 7 en Thorbeckelaan 3 in Zwijndrecht. Voor deze aanvraag omgevingsvergunning (uitgebreide procedure WABO) voor het ‘buitenplans afwijken van het bestemminsplan’ is een verklaring van geen bedenkingen van de raad nodig. Met dit voorstel vraagt het college de raad om een verklaring, zodat er een besluit kan worden genomen over de aanvraag.

Bijwonen, meekijken of inspreken
Iedereen is welkom in het gemeentehuis van Zwijndrecht om de vergaderingen bij te wonen. Men kan ook de rechtstreekse uitzending van de carrousel en de raadsvergadering op ATOS TV meekijken. Eveneens kan men inspreken in de carrousel en raadsvergadering. Meld dit dan wel voor de vergadering aan via een mail naar griffie@zwijndrecht.nl. Kijk voor de volledige agenda op raadzwijndrecht.nl.

Bron gemeente Zwijndrecht