Raad praat over de bouwopgave van Zwijndrecht

Impressie nieuwe Zwijndrechtse woonbuurt De Wijck

ZWIJNDRECHT – Op dinsdag 12 december, om 20.00 uur, organiseert de gemeenteraad een oriëntatiebijeenkomst met als titel ‘De Bouwtafel’. Hierin gaat het over de bouwopgave van Zwijndrecht in relatie tot de markt en de invloed daarvan op onze leefomgeving.

In lijn met het raadsprogramma streeft de gemeenteraad naar veerkrachtige buurten in Zwijndrecht. Bureau Circusvis heeft onderzoek gedaan naar de veerkracht van Zwijndrecht en vertelt daarover. Daarna is het gesprek voor de aanwezigen.

Vragen over de veerkracht
Veerkracht heeft niet alleen te maken met de sociale situatie, maar ook met de leefomgeving, zoals de kwaliteit van voorzieningen en het woningprogramma. De volgende drie vragen staan daarbij centraal:
– Waar staan we nu met de woningbouw en wat betekent dit voor de doelen van de gemeenteraad?
– Hoe kunnen we zorgen voor voldoende woningen die aansluiten bij de behoeften van de gemeenschap?
– Hoe staat het met de bouwplannen in Zwijndrecht en welke ontwikkelingen kunnen we verwachten?

Deelnemen aan het gesprek
Inwoners zijn van harte welkom als toehoorder. Voor degenen die fysiek aanwezig zijn, bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan het gesprek. Vertegenwoordigers van woningcorporaties en projectontwikkelaars zijn aanwezig om in te gaan op een aantal vragen.

Bijeenkomst live volgen
De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis op het Raadhuisplein 3. Men is welkom om daar aanwezig te zijn maar men kan deze ook volgen via de videostream of rechtstreeks op ATOS TV.

Bron Gemeente Zwijndrecht