Prijswinnaars fototentoonstelling ‘Wat beweegt Zwijndrecht?’

ZWIJNDRECHT – Voor de expositie ‘Wat beweegt Zwijndrecht?’ zijn inwoners uitgedaagd hun mooiste sportfoto in te sturen. Vanmiddag maakte Iris Pruysen, Nederlandse Atlete op de Paralympische Spelen, de winnaars van de beste ingestuurde sportfoto’s bekend. De eerste prijs ging naar Jordy Vreugdenhil. Marianne van Diggelen en Ingrid Nienkemper ontvingen de tweede en derde prijs. En Brigitte Veenbrink kreeg de aanmoedigingsprijs.

Vakjury
De foto’s in de tentoonstelling zijn beoordeeld door een vakjury aan de hand van de criteria ‘onderwerp’, ‘creativiteit’ ‘kwaliteit’ en ‘diversiteit’. De vakjury bestond uit: Mary-Ann Struijk (professioneel fotograaf), Martin Hulsman (professioneel spoffrtfotograaf) en Jan Huijsman (Fotoclub Zwijndrecht). De inzendingen van prijswinnaars Jordy, Marianne, Ingrid vielen de vakjury extra op. Dat de foto’s op het juiste moment zijn genomen, het object centraal en opvallend in beeld staat, zonder ‘storende’ elementen, zijn argumenten die de vakjury noemden.

Sport artistiek in beeld
Wethouder Jolande de Witte (Cultuur) opende de tentoonstelling vandaag officieel. “Zwijndrecht is een sportieve gemeente. Deze gevarieerde fototentoonstelling in KunZt geeft een mooi beeld van de rijke verscheidenheid aan sporters en sporten in Zwijndrecht in combinatie met kunst. Of het nu gaat om breedtesport of topsport, de prachtige foto’s laten op artistieke wijze zien dat sporten en bewegen plezier en voldoening geeft en bovendien ook nog eens heel erg gezond is. Wie sport, voelt zich in lichaam en geest beter en krachtiger.”

Verbinden en ontmoeten
Met de tentoonstelling ‘Wat beweegt Zwijndrecht?’ laat KunZt zien hoe sport en kunst elkaar ontmoeten. De sculpturen van kunstenaar en beeldhouwer Lilian Steenhuisen vormen een mooie aanvulling op de foto’s. Stuk voor stuk stralen ze beweging, kracht en energie uit.

De tentoonstelling loopt van 15 februari t/m 17 maart 2019. Openingstijden: woensdag-, donderdag-, vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag tussen 13.30 uur en 16.30 uur.