Praktijkbegeleider van het jaar in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – In Zwijndrecht vond op woensdag 26 juni de eerste editie van de ‘praktijkbegeleider van het jaar’ van de Drechtsteden plaats. Jan-Pieter Hofman van Dolpower werd benoemd tot praktijkbegeleider van het jaar. Daarnaast kreeg Mitchell Onderweegs van Amega een eervolle vermelding als medewerker/praktijkbegeleider.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst zette Tycho Jansen, wethouder Werkgelegenheid in Zwijndrecht, beiden in het zonnetje met de uitreiking van een certificaat en bloemen. De gemeente Zwijndrecht vindt het heel belangrijk dat jongeren, ook die met een arbeidsbeperking, aan het werk kunnen gaan. Het leren in de praktijk is een onmisbaar deel van een opleiding. Daarbij vervult de praktijkbegeleider een zeer belangrijke rol.

Tycho Jansen: “De praktijkbegeleider staat naast de jongere en is dus veel meer dan iemand die het vak aan een ander leert. Hij of zij begeleidt de jongere bij de eerste stappen in een werkomgeving. Met de praktijkbegeleider van het jaar laten wij onze waardering voor hun inzet zien.”

Initiatief
De bijeenkomst was een initiatief van Netwerk Drechtsteden De Normaalste Zaak, school voor praktijkonderwijs De Sprong, het Da Vinci College, de Ondernemersvereniging OVZ, Amega en de gemeente Zwijndrecht. De jury, bestond uit Carolien Janssen (domeinleider Entree Da Vinci College), Mariëtte de Zeeuw (HR teamleider Amega) en Frans van Weert (bestuurslid OVZ). Zij kozen uit de lijst van genomineerden de winnaars.

Sociaal hart
Werkgevers en scholen in de Drechtsteden werken samen om jongeren ondersteuning te geven richting de arbeidsmarkt. Door deze samenwerking sluiten theorie en praktijk goed op elkaar aan. Voor werkgevers in de Drechtsteden is er het regionale netwerk De Normaalste Zaak. Via dit netwerk laten werkgevers zien dat zij een sociaal hart hebben voor mensen die minder gemakkelijk aan het werk komen een baan te geven.