Positieve score voor korfballers Albatros

ZWIJNDRECHT – De korfballers van Albatros hebben op de rustige voorjaarszaterdag een positieve overallscore behaald. Er kwamen tien Albatrosteams in het veld en zes daarvan wisten hun wedstrijd in winst om te zetten.

De monsterscore van F1 tegen Vriendenschaar F2 was de meest opvallende. De Zwijndrechtse kampioenskandidaat rolde de Hardinxveldse ploeg met maar liefst 26-11 op. Als Albatros geen fouten maakt is op 30 maart de belangrijke uitwedstrijd tegen uitdager Korbatjo F1 beslissend voor de titel.

B3 wil de wedstrijd tegen GKV B2 snel vergeten. In een trage en saaie wedstrijd werd met 4-2 gewonnen en aanstaande zaterdag zal er tegen koploper PKC B4 uit een ander vaatje getapt moeten worden wil er aanspraak op de titel gemaakt kunnen worden.

Superleuk was de 4-3 overwinning van C4 op Triade C2. Dit betekende de eerste overwinning in de lopende zaalcompetitie voor de ploeg van Carin en de trainers/coaches van senioren 8 en 9.

Senioren 5 haalde in Hardinxveld de wedstrijd tegen HKC 4 in die in december wegens lekkage in de zaal gestaakt moest worden en waar, bij het vaststellen van een nieuwe datum, een tuchtzaak op volgde. Die tuchtzaak werd door Albatros gewonnen, de boete en puntenaftrek werden teruggedraaid en de wedstrijd werd een makkelijke 16-23 overwinning. Het vijfde blijft zodoende in het spoor van koploper Ten Donck 2 en dus zal de wedstrijd tegen de Ridderkerkse ploeg op 30 maart mogelijk beslissend worden in de strijd om de titel.

E1 won met 13-9 van Merwede E1 en F2 boog een 4-5 achterstand in het laatste kwart om naar een 7-5 voorsprong en nam zo revanche op PKC F2.

Helaas was er geen winst afgelopen zaterdag voor senioren 8 en 9, voor A5 en voor C3. Het 8e verloor nipt met 14-13 bij Nieuwerkerk 7, het 9e liet een voorsprong tegen Kinderdijk 5 glippen (12-15) en A5 werd afgedroogd door Voltreffers A1. C3 redde het, ondanks het enthousiasme van de invallers uit D2, ruim niet tegen het sterke Kinderdijk C2. C3, wacht evenals A3, nog altijd op het eerste punt in deze zaalcompetitie.