Politieke markt over gezondheid en brandweer

ZWIJNDRECHT – Dinsdag 28 november vanaf 20.00 uur is er een politieke markt. In de twee carrousels wordt onder meer gesproken over het gezondheidsbeleid en het dekkingsplan van de brandweer. De raadsvergadering begint om 22.00 uur.

Iedereen is welkom in het gemeentehuis van Zwijndrecht op het Raadhuisplein of men kan al deze vergaderingen volgen via de video-live stream of de rechtstreekse uitzending van één van de carrousels en de raadsvergadering op ATOS TV. Op de website Raadzwijndrecht.nl  staat de volledige agenda, de live stream en de meest actuele informatie hierover.

Dekkingsplan brandweer
In de carrousel wordt gesproken over het Dekkingsplan van de brandweer Zuid-Holland Zuid. In dit plan wordt beschreven hoe de brandweerzorg in de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, daarmee ook in Zwijndrecht en Heerjansdam, is geregeld. De burgemeester overleg met de raad over het vernieuwde dekkingsplan van de brandweer en neemt de uitkomsten van het overleg mee naar het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

Gezondheidsbeleid 2024-2027
De raadsleden bespreken het gezondheidsbeleid 2024-2026. Het huidige lokale gezondheidsbeleid loopt af in december 2023. De lokale doelstellingen zijn uitgewerkt in een vijftal opgaven voor Zwijndrecht.
– Verkleinen gezondheidsverschillen
– Stimuleren gezonde leefstijl
– Gezonde leefomgeving
– Mentale druk bij jongeren en jongvolwassenen
– Vitaal ouder worden
Deze opgaven zijn besproken met de raad in de oriëntatieavond van 24 oktober jl.

Bron/foto : Gemeente Zwijndrecht