Podcast burgemeester over veiligheid in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHTDe nieuwste podcast van burgemeester Hein van der Loo staat in het teken van veiligheid. Hoe inwoners, bedrijven, politie en gemeente samen bijdragen aan veiligheid in de gemeente Zwijndrecht. De podcast is één van de initiatieven van de gemeente in de Week van de Veiligheid.
 
In de podcast gaat de burgemeester in gesprek met Jolanda Donker van Wijkpreventie, Monique Walraven van ParkTrust en Gerrit de Waard van de politie. De Zwijndrechtse dichter Christian Zwaans draagt zijn gedicht ‘Veiligheid’ voor.
 
Wijkpreventie
Donker vertelt in de podcast over het succes van Wijkpreventie. Sinds buurtbewoners in 2014 begonnen met rondes lopen door de wijken, zijn er minder inbraken in Zwijndrecht. Inwoners weten beter waar ze op moeten letten om hun eigen woning veiliger te maken. 
Inspectieronde
Monique Walraven schoof namens ParkTrust aan bij de podcast van de burgemeester. ParkTrust beheert bedrijventerreinen in verschillende gemeenten. Ook in Zwijndrecht. Zien zij erop toe dat alles schoon, heel en veilig is.

Binnen de politie houdt Gerrit de Waard zich vooral bezig met ondermijning. De Waard: “Daarbij gaat het om georganiseerde criminaliteit, waarbij de onderwereld misbruik maakt van ogenschijnlijk hele gewone business. Voor crimineel gewin. Denk bijvoorbeeld aan het witwassen van drugsgeld door het contant afrekenen van een tweedehands auto.”

Veiligheid van ons allemaal
Burgemeester Hein van der Loo: “Veiligheid is van ons allemaal. Van inwoners, ondernemers, verenigingen, maatschappelijke organisaties. Van iedereen die mensen hoort, ziet en spreekt. Het is belangrijk dat we allemaal ons steentje blijven bijdragen.”