Peuterspeelgroep Het Akkoord breidt uit

ZWIJNDRECHT – Goed nieuws voor peuters die in aanmerking komen voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Vanaf de eerste maandag na de zomervakantie zijn ook zij van harte welkom op de peuterspeelgroep van christelijk kindcentrum Het Akkoord van PIT kinderopvang & onderwijs.

“Met onze aandacht die we aan de persoonlijke ontwikkeling van ieder kind besteden, van peuter tot puber, voorzien we duidelijk in een behoefte. Dat geldt ook voor onze focus op sporten. Uiteraard beginnen we daarmee bij de peuters. Zo doen ze iedere dag allerlei beweegactiviteiten in onze eigen sportzaal. Verder zijn ze actief bezig in onze binnentuin waar bloemen bloeien en een plantenkas staat. Ze vinden dat helemaal geweldig,” aldus Arco Tempelaar, directeur kinderopvang & onderwijs van Het Akkoord. Hij benadrukt het belang dat Het Akkoord hecht aan een goede pedagogische, veilige sfeer. “Hiervoor gebruiken we de werkwijze van de Vreedzame School. Ook daarmee beginnen we in de peuterspeelgroep.”

Samen spelen

Het Akkoord gebruikt in de peuterspeelgroepen de methode Puk & Ko. Deze sluit goed aan bij de onlangs compleet vernieuwde methode Schatkist uit groep 1/2. Puk is een vrolijk gekleurde handpop die de fantasie van kinderen prikkelt. Met deze vertrouwensknuffel beleven de peuters allerlei leuke en uitdagende avonturen. “Hierbij komen spelenderwijs de eerste stapjes op het gebied van taal, rekenen, motoriek en sociale en emotionele vaardigheden aan bod. Samen liedjes zingen, naar verhalen luisteren, bewegen, knutselen, spelen… We werken aan de hand van thema’s. We doen er alles aan om ieder kind een goede start te bieden. Als VVE-locatie kunnen we peuters die dat nodig hebben extra begeleiden,” aldus pedagogisch medewerker Cindy Borsboom die de peutergroep van Het Akkoord leidt.

Avontuur

De vaste pedagogisch medewerkers van Het Akkoord zijn gecertificeerd voor de voor- en vroegschoolse educatie. Ze kijken wat nodig is om een peuter straks zo soepel mogelijk de stap naar het onderwijs te laten zetten. Hiervoor werken ze nauw samen met de leerkrachten van groep 1/2 en 3 om het spel- en leeraanbod optimaal af te stemmen. “We zijn een hecht team en hebben één pedagogische visie en aanpak. Het blijft iedere keer bijzonder om te zien welke ontwikkeling kinderen met al hun talenten doormaken. Wij zijn graag onderdeel van dat grote avontuur van 2 tot 13 jaar. Met spelen, spelend leren, leren en lerend spelen zorgen wij voor een doorlopende ontwikkellijn,” besluit stelt Arco Tempelaar. Peuterspeelgroep Het Akkoord is alle dagen behalve woensdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur. Peuters en ouders die vrijblijvend willen kennismaken, zijn van harte welkom. Meer weten? Bel 078 – 820 00 11 of mail naar cindy.borsboom@pit-ko.nl.