Persbericht koffieconcert 15 maart 2020 Lindtse Kerk

ZWIJNDRECHT- Op zondag 15 maart as. is er in de Lindtse Kerk aan de Develweg 28 in Zwijndrecht weer een koffieconcert. Medewerking wordt deze keer verleend door trio Den Hoedt. Johan den Hoedt zal de piano bespelen met begeleiding van Jeanette Jelier-den Hoedt op dwarsfluit en Alisa van Dijk op viool. Het ensemble bestaat uit drie getalenteerde en breed gevormde musici die opleidingen hebben gevolgd bij verschillende conservatoria.

Johan den Hoedt werd in 1970 geboren en studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium. In Utrecht volgde hij de meerjarige dirigentenopleiding van het SNK. Johan is dirigent van verschillende koren en treedt regelmatig op als begeleider van koren en solisten en geeft ook orgel- en pianolessen. Jeanette is geboren in 1977 en was al op zeer jonge leeftijd bezig met muziek. Na een aantal jaren orgelles en daarna tenorblokfluit les, maakte zij op 12-jarige leeftijd de overstap naar het instrument dat zij altijd al had willen bespelen, de dwarsfluit. Zij heeft deelgenomen aan diverse masterclasses en heeft enkele jaren eerste fluit gespeeld in een fluitensemble. Jeanette treedt regelmatig op en verleent medewerking aan instrumentale- en koorconcerten. Alisa van Dijk begon haar vioolstudie toen ze 7 jaar was. Na het afronden van haar Bachelor of Music aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver heeft ze in Europa aan een aantal gerenommeerde masterclasses deelgenomen zoals oa. het Mozarteum in Salzburg. Alisa heeft veel ervaring opgedaan als uitvoerend musicus in solo- en kamermuziekrecitals en in orkestverband. De laatste jaren treedt ze ook op als zangeres en is behalve uitvoerend musicus tevens viooldocent. Het genre dat het trio Den Hoedt speelt is licht klassiek.

Koffieconcerten worden 4 keer per jaar gehouden in het kader van kerk in de wijk en de toegang is gratis. Na afloop wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Het concert zal om 12.00 uur aanvangen en u bent van harte uitgenodigd.