‘Passion4kids verbindt’

ZWIJNDRECHT – Van de vijfde Passion4kids van PIT kinderopvang & onderwijs een prachtig spektakel maken. Dat is het doel van de kinderen en leerkrachten van de christelijke kindcentra De Notenbalk, Het Akkoord en De Rank en andere PIT’ers. Daarbij kunnen ze niet zonder de hulp van vele ouders en andere vrijwilligers, onder wie Jacqueline Quispel, Marieke Hagedoorn en Gert van Goch.

Ze zijn alle drie als ouder verbonden met De Notenbalk. “Mijn dochter zit inmiddels al twee jaar op het voortgezet onderwijs, maar ik ben doorgegaan met het adviseren en ondersteunen van Ronald van der Veen, teamleider van De Notenbalk en projectleider van Passion4kids. Wekelijks lopen we samen alles door qua planning en organisatie, van het draaiboek opzetten en actueel houden tot het beoordelen van de offertes voor licht en geluid,” vertelt Jacqueline. Op de dag van het evenement begeleidt ze de opbouw en ’s avonds is ze backstagemanager. “Met mijn zus Franka zorg ik er in het gemeentehuis voor dat achter de schermen alles veilig en volgens plan verloopt. Waarom ik het ieder jaar weer doe? Iedereen is enorm betrokken en we zijn echt een team. Passion4kids verbindt, ook ons als ouders en andere vrijwilligers. Verder is het geweldig om met de kinderen te werken die in alle vrijheid, spontaan en zonder gêne aan de slag gaan. We hebben het evenement steeds professioneler zien worden, maar iedere Passion4kids is uniek.”

Talenten
Ook de kinderen van Marieke hebben De Notenbalk verruild voor het middelbaar onderwijs. “Zelf ben ik bij het kindcentrum betrokken gebleven als vrijwilliger. Voor Passion4kids verricht ik allerlei hand- en spandiensten. Zo stond de afgelopen week in het teken van de filmopnames en dat was weer zo leuk om die samen met Ronald te mogen begeleiden! Ik vind het fantastisch om te doen en geniet echt met de kinderen. Ze zijn enthousiast, maar ook heel serieus bezig met hun rol.” De kinderen van Gert zitten in groep 6 en 7 van De Notenbalk. “Ik was in 2017 echt onder de indruk van Passion4kids, dus ik wilde er graag tijd en energie in steken. Vorig jaar ben ik gestart met het regelen van de catering zodat alle betrokkenen goed verzorgd worden voordat het spektakel losbarst, met dank aan onze sponsors. Dat doe ik ook dit jaar weer. Daarnaast maak ik deel uit van de sponsorwervingsgroep en benader ik bedrijven en organisaties om het evenement financieel of in natura te steunen. Een hele uitdaging! Het mooie aan Passion4kids vind ik dat het iedereen de mogelijkheid biedt om de eigen talenten in te zetten voor het grotere geheel. Samen maken we er iets prachtigs van.”

Zie voor meer informatie https://www.pit-ko.nl/passion4kids