Orgelconcert Arjan Breukhoven in Bethelkerk

ZWIJNDRECHT – Op zaterdag 22 juni 2019 geeft de bekende organist Arjan Breukhoven een orgelconcert in de Bethelkerk van Zwijndrecht. Het concert heeft als thema: “Populaire Orgelbespeling”.

Vanaf acht uur speelt Arjan Breukhoven een programma waarbij de organist populaire muziek zal laten horen op het prachtige orgel van de kerk. Ook zal de organist zijn improvisatietalent zeker laten horen! Het publiek kijkt tijdens het concert in de keuken van de organist via een groot beeldscherm.

Concerten van Arjan Breukhoven onderscheiden zich van vele andere orgelconcerten mede door de interactie met het publiek. Tijdens het concert presenteert hij zijn eigen programma met aankondigingen, anekdotes en wetenswaardigheden achter de composities die hij speelt. Hierdoor worden de concerten toegankelijker voor een groter en jonger publiek. Ook de keuze van de programma’s draagt hier zeker ook aan bij.

De Populaire Orgelbespeling was tot 2014 een radioprogramma van de EO waardoor vele organisten van nu, waaronder Breukhoven, zijn geïnspireerd. “Vroeger luisterde ik altijd, later speelde ik zelf tijdens dat programma, heel bijzonder”. Een radioprogramma met een grote aanhang. De Amsterdamse organist Piet van Egmond begon in de 50-er jaren met dit thema en kreeg er landelijke bekendheid door. Muziek voor miljoenen was de achterliggende gedachte, niet alleen voor de orgelliefhebbers, maar juist voor iedereen. Zo ook het programma voor 22 juni: muziek voor iedereen!

Arjan Breukhoven bespeelt in binnen- en buitenland jaarlijks vele orgels tijdens concerten. Zo toert hij dit jaar o.a. door de Israël, Rusland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Als organist is hij verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs en als dirigent aan een drietal zeer grote mannenkoren. Ook als componist geniet hij bekendheid. Al vele jaren is hij o.a. regelmatig te zien bij het televisieprogramma Nederland Zingt.

Kaarten zijn te reserveren via www.arjanbreukhoven.nl/agenda, maar zijn ook verkrijgbaar aan de kerk voor € 10,-. Meer informatie: www.arjanbreukhoven.nl