Opening eerste hondenspeelplaats in Zwijndrecht

Wethouder Jacqueline van Dongen (Duurzaamheid) opent op Dierendag vrijdag 4 oktober om 10.15 uur de eerste omheinde hondenspeelplaats in Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg, op het gazon voor de Lindonk. Dierenliefhebbers zijn met hun hond(en) van harte welkom bij de opening.

Uit onderzoek blijkt dat inwoners graag meer plekken in Zwijndrecht willen hebben, waar honden vrij kunnen spelen en draven. In de wijk Centrum zijn vrij weinig losloopgebieden. Daar wordt ook de meeste overlast van hondenpoep ervaren. De gemeente heeft daarom die wijk uitgekozen om de eerste proef met een hondenspeelplaats te beginnen. De behoefte aan zo’n plek is groot voor het plezier van de honden en zorgt mogelijk ook voor minder hondenpoep op straat.

Duurzame speeltoestellen
Wethouder Jacqueline van Dongen: “We gaan de hondenspeeltuin gezellig en ook duurzaam maken, maar dat heeft even tijd nodig. De buitenruimte bij winkelcentrum Walburg krijgt een enorme kwaliteitsimpuls met een geheel nieuwe inrichting. Materialen die dan vrij komen, kunnen we straks gebruiken voor speeltoestellen op het speelveld. Denk bijvoorbeeld aan een rioolbuis of een boomstam.”

Omdat de hondenspeelplaats nu al gebruikt kan worden, ziet de gemeente Dierendag als een mooie gelegenheid om het terrein alvast te openen. Wethouder Van Dongen: “Deze plek zorgt er ook voor dat mensen met elkaar in contact komen en een praatje met elkaar maken.”

Hondenpoepzuiger
Belangrijk voordeel voor de bazen van de viervoeters is dat er binnen de hekken geen opruimplicht van hondenpoep geldt. De hondenpoepzuiger zal wekelijks langskomen om de poep op te ruimen. Op plekken naar de route toe moet de hondenpoep uiteraard wel opgeruimd worden.

Proefperiode
Het terrein is eigendom van Woonkracht10 en de gemeente is blij dat zij dit voor de hondenspeelplaats mag gebruiken. Na een proefperiode kijkt de gemeente hoe de hondenspeelplaats bevalt.