Open dag, informatieavond en cursus bij Fotoclub Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT –  Wie benieuwd is wat er zoal op een fotoclub gebeurt en of dat iets voor hem of haar is  kan zaterdag 9 september eens komen kijken bij Fotoclub Zwijndrecht. De deur van het clubgebouw van de vereniging is vanaf 12:30 geopend. De aanwezige leden kunnen daar alle vragen beantwoorden.

Naast de open dag is er op  maandagavond 11 september ook een informatieavond. Daar wordt het reilen en zeilen van de club toegelicht en zullen enkele leden foto’s laten zien. Dit laatste is vooral bedoeld om de diversiteit van foto’s te laten zien die de leden maken. Deze avond begint om 20:00.

Cursus ‘fotografie en fotobewerking
Wie geen interesse heeft om lid te worden van de vereniging maar wel zijn kennis op fotogebied wil vergroten is een cursus misschien een optie. Fotoclub Zwijndrecht organiseert op 12 oktober de cursus ‘digitale fotografie en fotobewerking’. De cursus is bedoeld voor beginnende fotografen die een digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera hebben, maar deze niet optimaal kunnen gebruiken en willen leren hoe je daarmee betere foto’s kunt maken. In de cursus worden onder meer de volgende onderwerpen behandeld: opnametechniek, compositie, creatief kijken en nabewerkingen. De cursus wordt gegeven op vijf donderdagavonden en is naast theorie ook praktijkgericht.

Fotoclub Zwijndrecht
Elke maandagavond komen leden van Fotoclub  Zwijndrecht bij elkaar. Het programma is gevarieerd, maar de basis is het kijken naar en het bespreken van foto’s. Verder zijn er speciale avonden met aandacht voor technische onderwerpen of fotografie in het algemeen. Er wordt gezamenlijk gefotografeerd tijdens excursies en gewerkt aan thema’s in workshops. Er zijn uitwisselingen met andere clubs en er worden professionele fotografen uitgenodigd hun fotowerk te presenteren. De club heeft een eigen clubgebouw waar elke zes weken een nieuwe expositie te zien is.

Info
Opendag Fotoclub Zwijndrecht op 9 september tussen 12:30 en 16:00.
Informatieavond Fotoclub Zwijndrecht op 11 september om 20:00. Inloop vanaf 19.30.
Cursus fotografie en fotobewerking op 12 oktober. Voor meer informatie of inschrijven kijkt men op de website: www.fotoclubzwijndrecht.nl
Clublocatie:  Fotogalerie Zwijndrecht, Rotterdamseweg126 (hoek Koninginneweg).

Bron: Fotoclub Zwijndrecht