ZWIJNDRECHT – Door een kapotte rioolpersleiding is de Pieter Zeemanstraat afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Weggebruikers van de Pieter Zeemanstraat moeten daarom voorlopig een omleiding volgen. Voor direct omwonenden en Sushi Zhu wordt gewerkt aan een noodvoorziening om de woningen en het restaurant bereikbaar te houden. Het is op dit moment lastig in te schatten hoe lang de weg dicht blijft. Het zal enkele weken duren voordat de rioolpersleiding is gerepareerd.

Omleiding
De Pieter Zeemanstraat is de komende weken afgesloten. De op- en afritten van de rotondes bij de afrit A16 Zwijndrecht en de Pieter Zeemanstraat zijn hierdoor deels afgesloten. Met borden staat de omleiding aangegeven die gevolgd moet worden door het doorgaande verkeer. Op www.zwijndrecht.nl/omleiding staat de omleiding beschreven en is de omleidingstekening te downloaden. Op deze webpagina worden updates geplaatst over de voortgang van de werkzaamheden.

Kapotte rioolpersleiding
Op donderdag 7 november rond 20.00 uur kreeg de gemeente van de politie een melding over een plas water op de rotonde bij de Pieter Zeemanstraat. Hier is direct actie op ondernomen, omdat al snel bleek dat dit werd veroorzaakt door een kapotte rioolpersleiding. Om het rioolwater naar de zuivering af te kunnen voeren is tijdelijk een noodvoorziening aangelegd. Deze noodvoorziening wordt weggehaald zodra de herstelwerkzaamheden zijn afgerond. Op vrijdag en zaterdag is met een graafmachine gezocht naar de locatie van de breuk. Op zaterdag is een lek geconstateerd in de rioolpersleiding. Het gat wordt met zand gevuld totdat er damwanden geplaatst worden om verdere verzakking te voorkomen. Om deze, en de verdere herstelwerkzaamheden, goed en veilig uit te kunnen voeren is de Pieter Zeemanstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor bewoners en het restaurant wordt een noodvoorziening aangelegd, zodat zij bereikbaar blijven.