NS komt met 10 minuten sprinter tussen Dordrecht en Rotterdam

foto: NS

ZWIJNDRECHT – Vanaf december 2021 hoef je niet meer te kijken hoe laat de trein gaat tussen Dordrecht en Rotterdam. NS wil dan iedere 10 minuten een sprinter laten rijden op dit traject. Reizigers in Dordrecht, Zwijndrecht, Barendrecht en Rotterdam hoeven daardoor minder lang te wachten en hebben vaker een zitplaats. Daarnaast gaat ook de capaciteit omhoog. Tegelijkertijd gaat er ook iedere tien minuten een Intercity rijden tussen Rotterdam – Den Haag – Leiden – Schiphol.

NS werkt met verschillende partijen samen om tot nog hoogwaardiger openbaar vervoer te komen in Zuid-Holland. “En deze tienminutensprinter op de Oude Lijn, zoals dit traject heet, is nog maar het begin!”, zegt NS Regiodirecteur Magdalena Piotrowska. “De Oude Lijn is de slagader van Zuid-Holland. Langs dit traject worden tot 2040 circa 170.000 nieuwe woningen gebouwd. De provincie groeit en NS beweegt mee.”

Vanaf 2025 moet de tienminutensprinter doorgetrokken worden naar Den Haag en er wordt onderzocht of er ook nieuwe stations gebouwd kunnen worden. “We hebben de ambitie om elke vijf minuten een sprinter en meer intercity’s te laten rijden. Dat kan als het aantal sporen tussen Schiedam en Delft wordt verdubbeld. Dan is de Oude Lijn volledig viersporig”.