Zaterdag voor de 15e keer het Noordparkfestival met cultuurmarkt

Foto Noordparkfestival. NILE RODGERS DANCE DANCE TRIBUTEBAND

ZWIJNDRECHT  –  Op zaterdag 24 juni wordt voor de 15e keer het Noordparkfestival gehouden langs de rivier de Noord in Zwijndrecht. Van ’s middags 12 uur tot ’s avonds 10 uur kan er weer genoten worden van muziek in allerlei genres, wandelen over de cultuurmarkt, lekker eten en drinken en je kinderen met een gerust hart overlaten aan het kinderdorp. Maar de grootste “attractie” van het Noordparkfestival blijft vooral  dat het gratis toegankelijk is.

Er zijn weer twee podia die nu bij elkaar geplaatst zijn. Dat betekent dat de bezoekers op één plek kunnen genieten van een doorlopend muzikaal programma. Dat vanaf 12 uur begint met BUNKER, een moderne rockband die draait om gepassioneerde en pure muziek maken en deelnam aan de “Grote Prijs van Dordt”. Daarna de fantastische NILE RODGERS DANCE DANCE TRIBUTEBAND, een 10-koppige band die een non stop show brengt waarbij stilstaan je niet gaat lukken. Vervolgens een band met een doel: THE GROOVEBUZZ, het vlaggenschip van de gelijknamige stichting. Deze werft fondsen werft voor aangesloten zorginstellingen die muzieklessen, muziektherapieën en muziekprojecten aanbieden aan mensen met afstand tot de maatschappij.

Verschillende muziekstijlen
Dan neemt het Dordtse MEDLEY KOOR je mee door het repertoire van Benny Neyman. En ook ander Nederlands repertoire komt aan bod. Al is het op zaterdag 24 juni hartje zomer, carnaval ontbreekt deze keer ook niet. De organisatie zag ze op carnaval in Breda en wisten meteen, die moeten we hebben: TARTOUFFE, hét niet te missen feestorkest uit Breda. COLIBRI neemt dan het podium weer over, een 11-koppige groove-soul-funk-disco- coverband uit Dordrecht en omstreken, die al 20 jaar in binnen- en buitenland optreedt.  Een aantal liefhebbers van de muziek van Herman Brood richtte 25 jaar geleden de nederpop- en rockband STOCKBROOD op. Met die band gaat de avond back to the seventies & eighties. De slotact komt van Zwijndrechtse bodem: NONOTES. Dit is een coverband die in 2014 begonnen is met optredens. Alle populaire muziekstijlen, vanaf the seventies tot nu, passeren de revue. Rock, soul, blues, pop, dance, disco en meer. Van Anouk tot Prince en van The Scene tot George Benson.

Cultuurmarkt
Voor de kinderen is er ook een uitgebreid programma. Voorstellingen van het poppentheater van Jacobus Wieman met “Allemaal Poppenkast”, en de kinderzweefmolen “Voetjes van de Vloer” draait zijn rondjes. De kinderen kunnen zich ook laten schminken, ze kunnen schilderen, er is een goochelaar en ook de oude brandweerwagen is er weer. Intussen kunnen de ouders een wandeling maken langs de meer dan 30 kramen van de cultuurmarkt. Daar zijn allerlei (beeldende) kunstenaars in hun kraam aanwezig om hun werk te laten zien of te demonstreren. Het beste van het beste van de Zwijndrechtse kunst en omstreken is op de cultuurmarkt vertegenwoordigd. Eten en drinken is er volop in het foodcourt, van de barista tot patatpret en van de Indische toko tot de churros.

Info
Het Noorparkfestival: zaterdag 24 juni a.s. van 12.00 tot 22.00 uur. Toegang is gratis.
Locatie: In het Noordpark in Zwijndrecht.
Kijk voor meer informatie ook op de site www.noordparkfestival.nl of op de facebookpagina.

Bron: Noordparkfestival