ZWIJNDRECHT- Burgemeester Hein van der Loo heeft maandagavond 6 januari 2020 in het gemeentehuis de aanwezigen toegesproken tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur van Zwijndrecht. ‘Ga op zoek naar elkaar, blijf vragen stellen en wees begripvol en duidelijk’ was de oproep die de burgemeester aan de Zwijndrechtenaren deed. “Dan weten we wat we aan elkaar hebben.”

Zwijndrecht maakt werk van beter wonen, meer huizen, minder armoede, betere zorg, veiligheid en duurzaam leven. Sleutel daarin is samenwerking gaf de burgemeester aan: “Samen krijgen we dingen voor elkaar. Met oog en oor voor anderen. In onze families, in onze buurt, in ons dagelijks werk en in onze samenleving als geheel. Samen als college. Samen met de gemeenteraad, met verenigingen, hulpdiensten, corporaties, inwoners en bedrijven. Samen werken brengt ons verder, samen maakt een krachtiger Zwijndrecht.”

Samen betekent voor de burgemeester ook een nieuwe variant op de regio Drechtsteden: “Niet oeverloos overleggen, maar doen! Met z’n tweeën of drieën, zoals bij de spoorzone van Dordrecht en Zwijndrecht of de Noordoevers van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Het bestuursmodel van de Drechtsteden is geen doel op zich.”

In zijn eerste half jaar als burgemeester van Zwijndrecht kijkt Van der Loo met veel plezier terug op hele waardevolle, warme en dierbare ontmoetingen met de Zwijndrechtenaren: “Zwijndrecht is een gemeente waar inwoners en ondernemers samen goede dingen bedenken en die vervolgens doen! Nuchter, doe maar gewoon, met oog voor elkaar. Ik ervaar het als een voorrecht en een groot plezier om hier burgemeester te zijn.”

De volledige toespraak met een korte compilatie van de ontmoetingen van de burgemeester vindt u op www.zwijndrecht.nl.