Nieuwe website voor mantelzorgers in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Het Vivera Sociaal Wijkteam heeft een nieuwe website gelanceerd voor mantelzorgers in de gemeente Zwijndrecht. Dat gebeurde vandaag op de Dag van de Mantelzorg. Op www.helpmijzorgen.nl staat allerlei informatie over hoe mantelzorgers even op adem kunnen komen door vervangende zorg.

Batterij opladen
Patricia van der Put, mantelzorgconsulent bij het Vivera Sociaal Wijkteam: “Mantelzorgers zorgen onbetaald voor zieke familieleden of vrienden. Als mantelzorger is het belangrijk om voor jezelf ook de batterij goed op te laden. Zo kun je de zorg beter volhouden. Hoe dat kan, kun je zien op de site: www.helpmijzorgen.nl.”

Duidelijk overzicht

Voor mantelzorgers kan het best een zoektocht zijn hoe ze aan de ene kant zo goed mogelijk zorg kunnen verlenen en tegelijkertijd hoe ze zelf in balans blijven. Hoe houd je tijd voor jezelf over? Wat kun je regelen op je werk? Hoe blijf je ook goed voor jezelf zorgen? Op de website staat een duidelijk overzicht welke mogelijkheden er voor mantelzorgers zijn op het gebied van bijvoorbeeld begeleiding thuis, logeren, dagbesteding of het inzetten van vrijwilligers.

Bedankt
Alle mantelzorgers in Zwijndrecht krijgen vandaag – de Dag van de Mantelzorg – een pakketje door de brievenbus. Daarmee complimenteert en bedankt de gemeente hen voor hun inzet. Wethouder Ronald de Meij (Zorg): “Mantelzorgers maken het leven van een ander mooier, door in hun vrije tijd zorg, praktische hulp en emotionele steun te bieden aan een naaste. Ook al zullen velen van u het vanzelfsprekend vinden, ik vind het bijzonder dat u elke dag opnieuw klaarstaat voor de mensen die het nodig hebben. Ik ben trots op alle mantelzorgers in de gemeente Zwijndrecht en op de wijze waarop ze onbaatzuchtig voor mensen in onze samenleving zorgen.”

FOTO: Jeannette Quakkelaar is mantelzorger voor haar moeder. Ze kreeg vanmiddag bezoek van wethouder Ronald de Meij (Zorg) die haar persoonlijk het bedankje voor mantelzorgers in Zwijndrecht kwam overhandigen.