ZWIJNDRECHT – Met ingang van 10 september 2019 start christelijk kindcentrum De Brug van PIT kinderopvang & onderwijs een eigen peuterspeelgroep. Deze is op dinsdag en donderdag van 8.30 tot 11.30 uur open en staat onder leiding van een ervaren pedagogisch medewerker.

“Wij verwelkomen u en uw peuter graag. Met de opening van onze nieuwe peuterspeelgroep is een lang gekoesterde wens van veel ouders uitgekomen. Het betekent dat we na de zomervakantie kinderen van 2 tot 13 jaar een doorgaande ontwikkellijn kunnen bieden met spelen, spelend leren, leren en lerend spelen,” aldus Arjan van Sprang, directeur van kindcentrum De Brug.

“Voor de peuters zorgen we voor een liefdevolle, leuke en professionele opvang in een veilige én inspirerende omgeving. We kijken wat nodig is om de talenten van peuters spelenderwijs te ontwikkelen. Hierbij komen de eerste stapjes op het gebied van taal, rekenen, motoriek en sociale en emotionele vaardigheden aan bod.” Uit onderzoek blijkt dat kinderen zich beter ontwikkelen als ze een veilige omgeving met een vaste groep kinderen hebben en zich kunnen hechten aan de pedagogisch medewerkers die zo veel mogelijk de vertrouwde gezichten op de groep zijn. “Daarom is het de bedoeling dat peuters op beide dagen naar onze peuterspeelgroep komen. Zo kunnen we beter aansluiten op de ontwikkelbehoeften van ieder kind.”

Behalve een peuterspeelgroep biedt christelijk kindcentrum De Brug ook buitenschoolse opvang en onderwijs. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met kindcentrum De Brug, info@brug-zwijndrecht.nl of via 078 – 820 00 13.