ZWIJNDRECHT – Burgemeester Hein van der Loo heeft woensdagavond 18 december nieuwe jassen uitgedeeld aan de vrijwilligers van Wijkpreventie in de gemeente Zwijndrecht. Nu het kouder wordt buiten, is het belangrijk dat zij goed en warm gekleed zijn. Daarom heeft de gemeente Zwijndrecht jassen aangeschaft, die door Wijkpreventie zelf zijn uitgezocht.

‘Ogen en oren van de wijken’
Wijkpreventie is een burgerinitiatief dat de gemeente van harte ondersteunt. Burgemeester Hein van der Loo: “De vrijwilligers van Wijkpreventie zijn al bijna vijf jaar de ogen en oren in alle wijken van de gemeente Zwijndrecht. Ze letten op verdachte situaties en attenderen de inwoners, maar ook de gemeente daarop. Zo dragen ze een grote steen bij aan een nog veiliger Zwijndrecht. De nieuwe jassen zijn een blijk van waardering voor het goede werk van Wijkpreventie.”

In alle wijken in Zwijndrecht en in Heerjansdam is een wijkpreventieteam actief. Deze teams zetten zich in voor de veiligheid in de wijk en surveilleren op verschillende avonden door de straten. Zij letten onder andere op niet afgesloten voertuigen, poorten en schuren. In de donkere maanden letten ze ook op onverlichte woningen.

Resultaat
In de afgelopen jaren is het aantal woninginbraken in Zwijndrecht gedaald. Burgemeester Van der Loo: “Zeker weten dat Wijkpreventie daaraan heeft bijgedragen.”

Aanmelden
De teams van Wijkpreventie zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen. Wilt u weten wat Wijkpreventie in de gemeente Zwijndrecht precies doet? U kunt altijd een ronde meelopen en zelf ervaren wat de teams doen. Aanmelden kan via e-mail info@wijkpreventie.nl.