Nieuwe coupe watertoren Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – De watertoren van Zwijndrecht ondergaat momenteel een ambitieuze transformatie. Bouwbedrijf Boogert uit Oosterland realiseert de nieuwe kap voor dit iconische monument, met een transparante cilinder die 360 graden panoramisch uitzicht biedt. Begin juli wordt de kap op de toren gehesen.

Na ruim 2 maanden constructiewerk op de grond naast de watertoren, is op vrijdagochtend 6 juli (onder voorbehoud van weersomstandigheden) het moment daar. Met twee 140-tons mobiele kranen en verstelbare kettingen wordt de nieuwe coupe voor de toren waterpas gesteld en op zijn plaats gehesen. Een bijzonder moment, dat de toren weer zichtbaar, benaderbaar en beleefbaar maakt.

In en op het terrein rondom de toren komen onder meer een brasserie, kantoorruimtes en enkele penthouses met dakterras; zodanig gepositioneerd dat het zicht op de toren vanaf de Oude Maas gewaarborgd blijft. Het terrein biedt een weids uitzicht op Dordrecht en is daarmee verbonden door brug en boot. Een aanlegsteiger met eigen watertaxi behoren tot het complex.