Nieuwe cavia huisjes voor Kieboe-hoeve

Van links naar rechts Quirijn (beheerder), Tim en Xavier

ZWIJNDRECHT – Donderdagmiddag hebben Tim en Xavier leerlingen van het Loket aan Quirijn, de beheerder van de Kiboe-hoeve namens Drechtwerk Groen, enkele cavia huisjes overhandigd.

Tim en Xavier volgen de BWI (Bouwen, wonen en interieur) opleiding bij het Loket in Zwijndrecht. En hebben de huisjes gemaakt als project tijdens hun opleiding. Tim kende de oude boerderij nog van zijn bezoeken als kleuter. Deze actie is tot stand gekomen doordat de Stichting Vrienden van de Kiboe-hoeve contact heeft opgenomen met praktijkdocent Patrick Franken van de BWI. Hij vroeg de Stichting of zijn leerlingen niet iets voor de vernieuwde boerderij konden maken. Zij keken wat er mogelijk is en daar zijn deze huisjes uit gekomen.

De nieuwe huisjes werden dankbaar in gebruik genomen

Vogelhuisjes
Quirijn toonde zich verrast met het resultaat en was erg dankbaar voor de nieuwe cavia huisjes en deze dieren hebben ze ook gelijk in gebruik genomen. Bij de rondgang over de boerderij zagen Tim en Xavier enkele vergane vogelhuisjes hangen en spontaan ontstond het idee om die ook te gaan maken. Zowel Patrick als Quirijn waren direct enthousiast waarbij Quirijn aangaf het erg leuk te vinden als ze vogelhuisjes voor verschillende vogels zouden maken. Na de toezegging van Patrick dat Tim en Xavier dit mochten gaan doen hebben we ze nogmaals hartelijk bedankt en verlieten de jongens met hun docent tevreden de Parkboerderij. De Stichting probeert door dit soort initiatieven als boerderij ook de verbinding te maken met de samenleving.

Bron/foto’s: Stichting Vrienden van de Kieboe-hoeve