Nieuw publieksevenement: Binnenvaartdagen Zwijndrecht op 24 en 25 mei 2019

ATOS RTV Foto Binnenvaartdagen Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Een nieuw publieksevenement in Zwijndrecht staat voor de deur: op 24 en 25 mei 2019 vinden de Binnenvaartdagen Zwijndrecht plaats. Tijdens dit tweedaags evenement voor de regio, gaan educatie en voorlichting hand in hand met entertainment en live muziek.

De Binnenvaartdagen Zwijndrecht vinden op 24 en 25 mei plaats aan het Zwijndrechtse Maasplein, Thorrehoofd, Veerplein en kade Zomerlust. Initiatiefnemers en organisatoren Piet de Bruin (De Bruin Horeca & Organisatie), Jan van Laar (o.a. uitgever van Maritiem Courant en eigenaar Scheepvaart J. van Laar BV) en Rutger Hoogerwerf (eigenaar organisatiebureau Buro RUW in Rotterdam) zijn er eensgezind over: “Als er in het hart van de baggerwereld een Baggerfestival in Sliedrecht is, waarom is er dan geen publieksevenement voor de binnenvaart in Zwijndrecht?” Dus steken zij hun nek uit.

Opzet
Hoewel de precieze invulling nog niet bekend is, staan de grote lijnen als een huis: het wordt een evenement waar publiek twee dagen lang (10-23 uur) gratis kan genieten van divers entertainment. Ook kan de binnenvaart en het daaraan gerelateerde bedrijfsleven zich presenteren.
Op vrijdag 24 mei ligt de nadruk op educatie, waarbij jeugd (via hun uitgenodigde scholen) kan kennismaken met de mogelijkheid van een carrière in de binnenvaart. Van Laar: “En dat is hard nodig, want de branche zit te springen om personeel.”
Op zaterdag 25 mei wordt een aantrekkelijk evenement neergezet met veel livemuziek.

Elk jaar
Besloten is om er een jaarlijks evenement van te maken. Op oneven jaren, zoals dit jaar, wordt stevig uitgepakt. Op even jaren haakt Binnenvaartdagen Zwijndrecht in op Dordt in Stoom. Dat is dan mogelijk bescheidener van opzet, maar tegelijkertijd een uitgelezen kans om een deel van het Dordtse publiek naar ‘de overkant’ te halen.

Sponsors gezocht
Nu de invulling steeds duidelijker wordt, worden ook nog sponsors gezocht; een belangrijk evenement als dit eist nu eenmaal investeringen. Bovendien ligt er hier een kans voor organisaties en bedrijven om zich aan een groot publiek te presenteren.

Op www.binnenvaartdagen.nl staat de meest actuele informatie met betrekking tot het programma en sponsoring.