Nederlandse primeur voor Zwijndrecht: Buitenspeeldag ouderen

ZWIJNDRECHT – Waarom zouden alleen kinderen van een gezellige middag buiten kunnen genieten? Waarom onze oudere buren niet? Toch heerlijk om weer een keer buiten te spelen. Daarom organiseert het Wijkplatform Walburg op 13 juni de eerste buitenspeelmiddag voor ouderen.

Met deze buitenspeelmiddag willen wij laten zien, dat ouderen veel meer kunnen en willen dan alleen bingo en kaarten. Veel ouderen van nu zitten niet meer achter de geraniums, maar trekken erop uit en delen hun dag heel anders in als vroeger. Als je 60 ben ga je gewoon naar de sportschool, waar je ook mensen van 80 en ouder tegen komt.

De vraag is hoe definieer je “ouderen”? Met je 65 jaar kun je je nog heel energiek voelen en aan de Marathon van Rotterdam mee doen, terwijl een ander van 40 jaar al uitgeblust op de bank ligt. Er zijn ook mensen die denken vanwege hun leeftijd nergens meer aan mee te kunnen doen, wat natuurlijk niet waar is. Vind u het leuk om mee te doen, bent u ongeacht uw leeftijd, van harte welkom!

Voor de mensen die liever lekker willen zitten, is er ook volop te beleven deze middag!  Op het veld staan tafels en bankjes waar je gerust kan gaan zitten voor een kopje thee of koffie, aangeboden door het Wijkplatform Walburg. Maar er is meer. Heeft u aan 10 onderdelen meegedaan en uw stempelkaart is vol, dan kunt u kiezen voor de gezonde hapjes van Aafje, die door de diëtiste zijn samengesteld, of een ijs dat door Verhage Walburg is gesponsord.

Als locatie is wederom gekozen voor het grote grasveld van de Schotsetuin in de wijk Walburg. Deze locatie ligt heel centraal en biedt voldoende ruimte, voor een grote groep mensen.

Om 14.00 uur wordt het startschot gegeven en kan men meedoen aan de vele activiteiten. Hierdoor hopen wij dat veel meer ouderen gaan bewegen en met elkaar in contact komen. Wilt u meer weten? Op onze flyer kun je zien wat er allemaal te doen en beleven is.

Om de middag goed te laten verlopen hebben wij de schollieren van de middelbare scholen gevraagd, om de ouderen als vrijwilliger bij de spelletjes te helpen.