ZWIJNDRECHT – De wandelpromenade, een mooie kade, bankjes en terras met uitzicht op het water; dat is wat inwoners mooi vinden aan het voorlopig ontwerp voor het Veerplein. Eén punt is zonder meer duidelijk: de bewoners in het gebied willen geen markthal. Het advies van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad is nu om de markthal niet terug te laten komen in het definitief plan.

Het voorlopig ontwerp lag afgelopen zomer ter inzage. In september organiseerde de gemeente een informatiebijeenkomst en sprak zij met diverse bewoners en ook bezoekers van het gebied.

Wethouder Jos Huizinga (Ruimtelijke Ontwikkeling): “Ik ben blij dat zoveel mensen positief reageerden op het ontwerp voor een nieuw Veerplein en omgeving. Ze zijn enthousiast over de mooie uitstraling en de boulevard met routes voor wandelaars en fietsers. Er zijn ook zorgen geuit en die zien we vooral terug in de reacties die zijn ingediend bij de gemeente.”

De meeste reacties gaan over de markthal en ruimte voor parkeren. Bewoners zetten een handtekeningenactie op tegen de komst van een markthal, omdat die volgens hen voor minder uitzicht op de rivier zorgt. Daarnaast neemt de markthal veel parkeerplekken in op het Maasplein en wordt het lastig hetzelfde aantal parkeerplaatsen terug te realiseren.

De gemeente werkt nu aan het definitief plan voor het Veerplein en omgeving. Het college van B&W zal in het voorjaar van 2020 aan de gemeenteraad vragen een besluit te nemen over het definitief plan. Voor die tijd wordt er een inloopbijeenkomst georganiseerd voor belanghebbenden.

Meer informatie is te lezen op www.zwijndrecht.nl/veerplein. Daar staat het verslag van de informatiebijeenkomst van 11 september 2019 en het overzicht met reacties van belanghebbenden en antwoorden van de gemeente.