ZWIJNDRECHT – De brand in Zwijndrecht aan de Kreekweg die zaterdag ontstond, nadat een auto tegen een bedrijfspand was gereden, lijkt in verband te staan met de vergisontvoering op
5 augustus van een Hoofddorper op de meubelboulevard in Cruquius.  Dat schrijft althans
De Telegraaf op basis van eigen bronnen.

Het Openbaar Ministerie wil deze link ‘bevestigen noch ontkennen’, aldus de krant. Maar een persoon die gelieerd zou zijn aan dit bedrijfspand, dat leegstond, zou ook degene zijn die het eigenlijke doelwit had moeten zijn van de ontvoering. Deze man heeft zich de afgelopen week bij de politie gemeld.

Gisternacht reed rond 03.30 uur een auto, zonder bestuurder, tegen het bedrijfspand aan de Kreekweg waarna vervolgens een andere auto er met hoge snelheid vandoor ging. Er zijn goede opnamen van het incident want pal voor het pand stond enige tijd een bewakingscamera van de politie. De politie vraagt desondanks ook om de hulp van ooggetuigen.

Naar aanleiding van de vergisontvoering werden al zes personen opgepakt voor betrokkenheid waaronder een 31-jarige Zwijndrechtenaar en een 33-jarige Dordtenaar. Naar andere medeplichtigen wordt nog gezocht waaronder degenen die de Hoofddorper afgelopen woensdag in Delft hebben vrijgelaten.

De ontvoering heeft mogelijk te maken met een partij van 1899 kilo cocaïne die op 28 juli onderschept werd in de haven van Antwerpen. Deze zat verstopt in een container op een schip afkomstig uit Ecuador. De gevonden partij had een straatwaarde van ongeveer 95 miljoen euro.

Foto: MediaTV