Maria van Rijsewijk presenteert boek 40 jaar na veerpontongeluk

De auteur en de cover van het boek. Foto: Uitgeverij Lente

Op vrijdag 2 oktober wordt het boek van Maria van Rijsewijk ‘Echo van het water’ officieel gepresenteerd bij boekhandel Hyperion in Zwijndrecht. Het is op 5 oktober precies veertig jaar geleden dat de schrijfster haar man Theo en haar zoontje Marc verloor bij een ongeluk met de veerpont Adri in Zwijndrecht. Maria bleef alleen achter met haar zoon Michiel, het tweelingbroertje van Marc. Zevenentwintig jaar later verliest zij ook haar zoon Michiel aan het water. In het boek “Echo van het Water” beschrijft zij hoe ze na elk groot verlies toch haar leven weer wist op te pakken. Het boek is een bijzonder relaas over veerkracht, onzekerheid en hoop. En over moeder zijn en blijven.

Maria van  Rijsewijk: “Ik heb het boek geschreven omdat ik daar aan toe was. Niet om alle gebeurtenissen af te sluiten. Dat had ik al gedaan, ondanks dat dit pas echt begon na de dood van Michiel. Tot die tijd moest ik vooral voor hem sterk zijn. In die tijd was weinig ruimte om echt te rouwen. Ik hoop dat ik met het boek mensen die met rouw te maken krijgen kan inspireren. Door mijn ervaringen weet ik dat je, na een periode van vreselijk verdriet en rouw, het leven weer kunt oppakken. De glans komt weer terug en je kunt weer genieten en liefhebben. Ik vind het belangrijk om dat met mensen te delen.”

In verband met de corona-maatregelen is aanmelden voor het bijwonen van de presentatie verplicht. Stuur voor 28 september 2020 een email aan hyperion@plantage.nl of bel naar: 078 6208176. De boekpresentatie op 2 oktober begint om 19.00.