Mama Vita bijeenkomst over het thema ‘Hoe uniek ben jij’

ZWIJNDRECHT – Op maandag 3 april wordt in het wijkcentrum Kubiek een Mama Vita bijeenkomst gehouden voor moeders van kinderen met een vorm van autisme. Mama Vita is een stichting die in een landelijk netwerk moeders bij elkaar brengt en hun ondersteuning biedt door middel van activiteiten, bijeenkomsten en (kennis)programma’s. Dit geeft onder meer deze moeders de gelegenheid om elkaars veerkracht te vergroten.

Moeders met kinderen met autisme, of het vermoeden ervan, uit de Drechtsteden zijn welkom op maandag 3 april in wijkcentrum Kubiek in Zwijndrecht.  Men sluit dan op de valreep nog aan bij het thema van de Autismeweek:  ‘Hoe uniek ben jij? Diversiteit binnen het spectrum van autisme’.  Autisme heeft namelijk vele uitingsvormen en door de aandacht voor dit thema wil men de stereotype beelden van autisme vervangen. Die stereotype beelden zitten mensen met autisme in de weg bij het krijgen van een diagnose, het vinden van werk, het leggen van contacten of het ontvangen van de zorg die zij nodig hebben.

Mama Vita bijeenkomst
Op de Mama Vita bijeenkomsten kunnen de moeders elkaar ontmoeten, erkenning vinden en ervaring uitwisselen. Dit kan gaan over vraagstukken als: Hoe uniek is jouw kind met autisme? Welke talenten, kwetsbaarheden en behoeften heeft jouw kind? En wat herkennen we in elkaars verhaal? Welke stigma’s over mensen met autisme zitten in de weg bij het vinden van zorg, onderwijs, werk, het leggen van contacten? En waar kunnen we dat beetje hulp dat het verschil kan maken om mee te doen in de maatschappij?

Info
Het aanmelden voor de Mama Vita bijeenkomst op maandag 3 april kan door een mailtje te sturen naar: drechtsteden@mamavita.nl.
De Mama Vita bijeenkomst wordt gehouden van 9.30 tot 11.30 uur in wijkcentrum Kubiek, Zwaluwstraat 1 in Zwijndrecht.

Bron: Mama Vita Drechtsteden

Uitzending Via Cultura over het thema van de Autismeweek 
Donderdagavond 30 maart in  het programma Via Cultura aandacht voor het thema van de Autismeweek: ‘Hoe uniek ben jij’. Met o.a. de ervaringsdeskundigen Anne Brouwer en Judith van der Rest. De presentatie is in handen van Vincent Vermeer die ook zijn ervaring zal delen als vader van Lee.  De Livemuziek komt van Francesco Daniel. Via Cultura is te beluisteren van 21.00-22.00 op ATOS radio.  Of achteraf via de rubriek ‘Gemist’ op deze website.