Maatschappelijke diensttijd bij Jong Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT- Goed nieuws voor jongeren, scholen en maatschappelijke organisaties in Zwijndrecht. De landelijke Maatschappelijke Diensttijd komt naar Zwijndrecht. Stichting Jong Zwijndrecht gaat een Project Coördinator aannemen die per 16 maart 2020 gaat starten.

Deze Project Coördinator gaat 70 jongeren per jaar coachen en begeleiden bij de ontwikkeling van hun talenten. Dit gaat plaatsvinden in Zwijndrecht, Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht. Het inspiratienetwerk TijdVoorActie heeft een toekenning ontvangen voor een tweejarig vervolg op haar project YourCube voor de Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Stichting Jong Zwijndrecht is trots dat zij één van deze netwerken is.

Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Wat is nu precies MDT? In een periode van 6 maanden werken jongeren aan hun competenties en als tegenprestatie, maar ook als hulpmiddel voor het ontwikkelen van hun competenties, zetten zij zich in voor de samenleving. De jongeren kunnen bijvoorbeeld eenvoudige klussen oppakken, meewerken aan sociale activiteiten maar ook nieuwe activiteiten ontwikkelen die passen bij hun competenties. MDT doen bij stichting Jong Zwijndrecht is een logische stap omdat jongeren zich al flexibel en eigentijds kunnen inzetten voor een ander. Nu kunnen de jongeren ook werken aan hun talenten en competenties. “Op deze manier krijgt de stichting de gelegenheid om verder te ontwikkelen en uit te breiden”, aldus Chantal Buster. “We krijgen met deze landelijke MDT extra budget om iemand aan te nemen voor twee jaar die dit project gaat begeleiden”. “Geweldige kans voor jongeren in Zwijndrecht en omgeving, ook een mooie verbinding tussen de stichting en de jongeren die MDT gaan doen”, zegt Désiré de Graaf.

MDT doen bij Stichting Jong Zwijndrecht

Wie kan MDT doen bij Stichting Jong Zwijndrecht? Ben je tussen de 15 en 28 jaar? Heb je een tussenjaar, wacht je tot je nieuwe studie gaat starten, of heb je een oriëntatiemoment? Dan is Maatschappelijke Diensttijd een goed idee voor jou. Jij geeft aan welke competenties je wilt ontwikkelen, daar krijg je persoonlijke coaching en begeleiding bij van ons. Door je in te zetten voor de samenleving in Zwijndrecht en omgeving ontwikkel jij je competenties, heb je nuttige tijdsbesteding, maak je kennis met andere jongeren en krijg je aan het einde van de periode een passende beloning. Wil je hier meer over weten? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@jongzwijndrecht.nl.


Meer informatie over ons is te vinden op www.jongzwijndrecht.nl.