Maand van de Veilige Schoolomgeving van start gegaan

ZWIJNDRECHT – Verkeersveiligheid is een belangrijk onderwerp, ook voor scholieren in Zwijndrecht. Aan het begin van het nieuwe schooljaar is daar extra aandacht voor met de Maand van de Veilige Schoolomgeving.

De organisatie ligt bij het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV) namens de provincie. De gemeente Zwijndrecht, politie en scholen sluiten aan bij deze actie. Zo zijn er diverse acties op basis- en middelbare scholen om aandacht te vestigen op de verkeersveiligheid onder scholieren.

Rij MONO
Vorige week was wethouder Robert Kreukniet (Verkeer) aanwezig bij de lancering van de ‘RIJ MONO’ actie bij het Develsteincollege. Hierbij worden leerlingen bewust gemaakt van het gevaar van afleiding in het verkeer door je mobiele telefoon.

Verkeersles
De wethouder bezocht op maandag 11 september ook basisschool De Brink, locatie Roerdompstraat. Samen met een groepje leerlingen van groep 5 maakte hij een ronde door de buurt. Op verschillende plaatsen beantwoordden de enthousiaste leerlingen vragen over verkeerssituaties. Met alle goede antwoorden ontstond het woord ‘verkeersles’. Dat een verkeersles leerzaam en leuk kan zijn is maar weer bewezen.

Bron gemeente Zwijndrecht