Locoburgemeester sluit illegale hennepkwekerij aan de Afslag

ZWIJNDRECHT – Locoburgemeester Jacqueline van Dongen heeft vrijdag opdracht gegeven om een woning aan de Afslag te sluiten. In deze woning heeft de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

De woning bevatte een kwekerij die bestond uit drie kweekruimtes. Er zijn 307 hennepplanten en 3 uitgedroogde stekken aangetroffen. De kwekerij was voorzien van diverse attributen en de stroomvoorziening werd illegaal afgenomen. De sluiting vind plaats op grond van de Opiumwet. Deze wet geeft de burgemeester de bevoegdheid om een woning of pand voor een bepaalde tijd te sluiten. Het doel hiervan is tweeledig. Als een woning gesloten wordt, is handel niet meer mogelijk en verdwijnt ‘de loop’ naar het pand. En door de sluiting keert ook de rust terug in de straat en wordt eventueel brandgevaar voorkomen. Daarnaast wordt door de sluiting een signaal afgegeven dat handel in en het bezitten van dergelijke hoeveelheden verdovende middelen binnen de gemeente Zwijndrecht niet getolereerd wordt.

Wees alert op de signalen
De politie vraagt de inwoners alert te zijn op signalen als geur- en geluidsoverlast, afgeplakte ramen, een onbewoonde indruk van het huis maar wel (nachtelijke) activiteiten. Inwoners die verontrustende, vreemde zaken zien, kunnen contact opnemen met de politie. Dat kan via het telefoonnummer 0900 – 8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Bron : gemeente Zwijndrecht