Lintjesregen in Zwijndrecht met 13 Koninklijke onderscheidingen

bovenste rij vlnr:  De heer H.C.A. (Hinrich Cornelis Arie), Slobbe, Mevrouw Dirksje van der Padt- van Wamelen, De heer C.M.H. (Cornelis Marinus Hendricus) van Herpen, Mevrouw M.W. (Maria Wilhelmina) Vermeeren, De heer F.L. (Frederik Lodewijk) Bezemer, De heer G. (Gerrit) Hemmes, De heer D.C. (Dirk Cornelis) van der Linden,
onderste rij vlnr: De heer C. (Cornelis) Vlot , Mevrouw C.D.M. (Catharina Divera Maria) Ruyter, Mevrouw A. (Antje) Edwards-de Witte, Mevrouw A. (Antje) Goos-van Harten, Mevrouw M. (Maria) van Rooijen-Put, De heer G.M. (Gerrit Maarten) van Rooijen

ZWINDRECHT – Tijdens de jaarlijkse Lintjesregen hebben elf inwoners van Zwijndrecht en twee inwoners van Heerjansdam een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. In Spektakel Zwijndrecht sprak burgemeester Leon Anink hen op vrijdag 26 april 2024 toe over hun onvermoeibare en belangeloze inzet voor de samenleving. Alle dertien inwoners ontvingen het lintje en een bos bloemen.

Het aantal gedecoreerden in de gemeente Zwijndrecht is uitgebreid met dertien Leden in de Orde van Oranje-Nassau. Het gaat om de volgende inwoners:

Dilly van der Padt-van Wamelen
Kees van Herpen
Ger Hemmes
Hinrich Slobbe
Dick van der Linden
Anneke Goos-van Harten
Riet van Rooijen-Put en Ger van Rooijen
Tineke Ruyter
Annie Edwards-de Witte
Maria Vermeeren
Cees Vlot
Erik Bezemer

Ger Hemmes en Dick van der Linden komen uit Heerjansdam, de anderen uit Zwijndrecht.

Voorstel Koninklijke Onderscheiding
Iedereen kent wel iemand die zich jarenlang inzet voor anderen, een vereniging of een goed doel. Iemand die zich zonder borstklopperij, vaak in de luwte en zonder er iets voor terug te willen sterk maakt voor een betere samenleving en daar ook naar handelt. Iemand waarvan mensen vinden: die verdient een Koninklijke Onderscheiding in de vorm van een lintje. Kent u zo iemand? Draag hem of haar dan voor en kijk op www.zwijndrecht.nl/lintjesregen voor meer informatie.

Bron gemeente Zwijndrecht