Lezing over omgeving Kijfhoek in De Vergulde Swaen

ZWIJNDRECHT – Ko Barendrecht en Gerrit HemmeLezing geven op woensdag 3 april in Oudheidkamer De Vergulde Swaen een lezing over de Kijfhoek. Het belooft een bijzondere avond te worden met twee sprekers, die in de geschiedenis duiken van een onderbelicht maar zeer interessant stukje van de Zwijndrechtse Waard: de geschiedenis van de Devel, van klooster Eemstein en van de mensen die in 1435 in en rond Kijfhoek woonden.

Er gebeurde veel in de Zwijndrechtse Waard in 1435: De verwoestende Sint Elisabethsvloeden van 1421 en 1423 zijn nog maar net achter de rug, de mensen proberen hun leven weer op te bouwen, de Zwijndrechtse Waard wordt in 16 stukken verdeeld en de dijken worden verhoogd. In Dordrecht hebben de inwoners gebrek aan verse groenten en fruit en daardoor bloeit in de Zwijndrechtse waard de landbouw en fruitteelt op. Ook wordt er een klooster gebouwd en helpen de monniken mee om de omgeving te ontwikkelen.

U bent vanaf 19:30 van harte welkom in de Oudheidkamer. Om 20:00 uur begint de lezing. Reserveren is gewenst. Per HVZ-lidmaatschap is er 1x gratis toegang; partners en niet leden betalen € 2,50. Reserveren tijdens openingsuren van De Vergulde Swaen aan de balie of telefonisch: 078-6125681 of e-mail: klazien@odekerken.net of tel: 078-6191673 (Klazien). Meer informatie vindt u op www.swaen.org.

foto: het prachtige landschap langs de grienden van de Devel bij Kijfhoek, Een ongerept natuurgebied dat doet denken aan lang vervlogen tijden.