Leon Anink voorgedragen als nieuwe burgemeester Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – De gemeenteraad van Zwijndrecht draagt Leon Anink voor als nieuwe burgemeester. De 43-jarige Anink is nu gemeentesecretaris in de gemeente Molenlanden. Daarvoor is hij lange tijd actief geweest in de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Anink woont in Capelle aan den IJssel, waar hij sinds 2018 in de gemeenteraad zit.

De gemeenteraad heeft de voordracht bekend gemaakt in een openbare vergadering op dinsdag 12 maart. Op de vacature van burgemeester in Zwijndrecht reageerden 18 sollicitanten, van wie 16 mannen en 2 vrouwen. Volgens Fred Loos, voorzitter van de vertrouwenscommissie, is Leon Anink de meest geschikte kandidaat. “Wat ons betreft is hij de daadkrachtige burgemeester die de Zwijndrechtse trots deelt.”

Volgende stap
De aanbeveling van de gemeenteraad gaat nu naar de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit. Die draagt vervolgens de kandidaat voor bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Hugo de Jonge. Als de minister de voordracht overneemt volgt de benoeming door de Koning.

Bron gemeente Zwijndrecht