ATOS RTV SONY DSC

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Het Zwijndrechtse DevelsteinCollege ontving onlangs de bloemencheque, een nieuw initiatief van Cascade om het theater toegankelijk te maken voor een breed publiek. Donderdag 14 maart was een groep leerlingen van de school te gast in het theater om de show ‘Pip goes offline’ bij te wonen.

Tot voor kort kregen artiesten in Cascade na afloop van elke voorstelling een boeket uitgereikt. In goed overleg is besloten dit ‘bloemenbudget’ te investeren in het theaterpubliek van de toekomst. Jongeren, maar ook mensen die niet of nauwelijks met theater in aanraking komen. Zodoende krijgt iedereen de kans sfeer te proeven en zelf te ontdekken hoe leuk het theater is. De artiesten die de afgelopen maanden in Cascade optraden, waarderen dit initiatief enorm. Met veel plezier   ondertekenden zij de bloemencheque die dit seizoen werd uitgereikt aan het DevelsteinCollege, de school die als eerste van deze actie gebruik mocht maken.

Donderdag 14 maart was een groep leerlingen van het DevelsteinCollege te gast bij de show van actrice Pip Pellens. Pip vroeg het zich al een tijdje af: bestaat er voor mij nog wel een leven zonder mobiele telefoon, sociale media en internet? Ze besloot het experiment aan te gaan, ging offline en maakte er een theatershow over om haar ervaringen te delen. Voor aanvang verzocht zij de theaterbezoekers hun telefoon af te geven in de garderobe en anderhalf uur compleet offline te gaan. Voor de scholieren bleek dit een minder grote opgave dan verwacht. Zij genoten van de show en werden na afloop verrast met een persoonlijke meet & greet met Pip.