KunZt gaat digitaal: Online expositie Vrijheid

ZWIJNDRECHT – Na het British Museum, het Guggenheim Museum en het Musée d’Orsay gaat nu ook KunZt haar expositieruimte digitaal openstellen voor publiek.  Met veel trots presenteert KunZt haar eerste online expositie: Vrijheid. 

De expositie

Voor deze expositie konden volwassen deelnemers van schilderscholen en cursussen in Zwijndrecht en omstreken werk insturen omtrent het thema Vrijheid. Maar liefst 88 schilderijen werden ingezonden. De fysieke expositie laat door de corona crisis helaas nog even op zich wachten maar gelukkig zijn alle werken nu in een echte museum setting op ware grootte digitaal te bekijken op www.kunztzwijndrecht.nl. Ook zijn er gedichten over Vrijheid geschreven door middelbare scholieren in de expositie verwerkt. Loop op je eigen tempo rond in de expositie of volg de digitale rondleiding langs alle werken! 

Hoorspelen – Theaterhuis Drechtsteden

Naast het bezoek aan de digitale expositie, kunt u op de website ook vier hoorspelen beluisteren. Deze korte hoorspelen werden speciaal voor de expositie door Theaterhuis Drechtsteden gemaakt in de studio van Atos radio. De theaterleerlingen hebben onderzocht wat vrijheid voor hen betekend. Daarna zijn ze aan de slag gegaan met teksten uit het boek “Kinderen met een Ster“. Ze hebben onderzocht wat deze kinderen mee gemaakt hebben en hoe vrijheid voor hen voelde. Vervolgens hebben de theaterleerlingen teksten gemaakt geïnspireerd op vier verhalen uit het boek. Het eindresultaat is de vier korte hoorspelen.

Let op:De digitale rondleiding begint door op de play-knop te drukken. Rondlopen kan door de groene voetjes te verplaatsen, rondkijken door het beeld met de muis ingedrukt te verschuiven. Het is mogelijk om op de schilderijen te drukken voor informatie over de werken en de naam van de kunstenaar.