Kubusgebouw Walburg wordt opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen

Klaas Vermeer/ De kenmerkende vensters van het voormalige SRC gebouw van architect A. Franz uit 1977.

ZWIJNDRECHT – Het voormalige SBC ‘Kubusgebouw’ aan de IJsselmeer 30 bij Walburg wordt klaargemaakt als nieuwe opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. In 2024 wordt dit pand verbouwd en zo snel mogelijk ingezet voor opvang voor de Oekraïense vluchtelingen die nu nog op de boot verblijven. In totaal worden er 180 vluchtelingen opgevangen op deze locatie.

Wethouder Robert Kreukniet (Ruimtelijke Ontwikkeling): “In Zwijndrecht en Heerjansdam bieden wij sinds maart 2022 Oekraïense vluchtelingen op verschillende locaties een opvangplek aan. De situatie in Oekraïne is nog steeds hartverscheurend. Dit betekent dat opvangplekken nodig blijven en daarin willen wij als gemeente onze verantwoordelijkheid nemen.”

SBC Kubusgebouw
Het ‘Kubusgebouw’ bij winkelcentrum Walburg wordt klaargemaakt voor opvang. Vanaf begin dit jaar wordt het ‘Kubusgebouw’ verbouwd en gebruiksklaar gemaakt. Dit zorgt voor enige bedrijvigheid rondom het pand. Naar verwachting starten de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2024. De werkzaamheden duren ongeveer 6 tot 7 maanden. Als alles volgens planning verloopt, verhuizen de bewoners eind september dit jaar van de hotelboot naar het ‘Kubusgebouw’. In totaal worden er 180 vluchtelingen opgevangen op deze locatie. Meer informatie hierover is te vinden op de site zwijndrecht.nl/oekraine.

Bron gemeente Zwijndrecht