Koninklijke Onderscheiding voor Iwan Adriaans

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding door burgemeester Edo Haan aan Iwan Adriaans (L)

ZWIJNDRECHT – Iwan Adriaans is zaterdag 8 juli 2023 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 78-jarige inwoner van Zwijndrecht heeft de Koninklijke Onderscheiding gekregen, omdat hij zich ruim 35 jaar heeft ingezet voor de badmintonsport en 25 jaar trainer en vrijwilliger was van de Ambachtse badmintonclub Silver Shuttle. Onder toeziend oog van zijn familie en clubgenoten verraste burgemeester Edo Haan hem met de onderscheiding tijdens zijn laatste training.

Iwan Adriaans, geboren in Bandoeng, speelde en trainde bij diverse badmintonclubs, zoals Nosvri, BC Flash en BC Swindregt. Sinds 1998 is hij verbonden aan Badmintonclub Silver Shuttle uit Hendrik-Ido-Ambacht. Hij verzorgde op de zaterdagochtenden de training voor de junioren en andere jeugd en trainde op de woensdagavonden de senioren.

Ambassadeur van de badmintonsport
Ook was hij trainer van het eerste jeugdteam, dat op bondsniveau heeft gespeeld. Verder gaf hij clinics badminton op lagere scholen en kinderdagverblijven. Bij Silver Shuttle organiseert de heer Adriaans ook de jaarlijkse clubkampioenschappen en regelt hij de clubshirts. Bij de clubkampioenschappen is hij ook de sponsor van de bekers. Niet alleen de winnaars krijgen een prijs, hij zorgt er voor dat er ook een medaille voor de verliezers is. Voor hem staat het kind en de mens achter de speler voorop. Ook gaf hij altijd veel aandacht aan kinderen die minder getalenteerd in badminton zijn.  Burgemeester Edo Haan typeerde in zijn toespraak Adriaans als een energieke, enthousiaste ambassadeur van de badmintonsport: “Het is ongekend hoeveel u heeft betekend voor de badmintonsport en Badmintonclub Silver Shuttle in het bijzonder. Met tomeloos veel positieve energie bracht u spelers van 7 tot ver in de 70 de beginselen van de sport bij.”

Bron gemeente Zwijndrecht