Koningsdag Zwijndrecht 2020

ZWIJNDRECHT – Het bestuur van de Koningsfeesten Zwijndrecht heeft in maart de beslissing genomen om alle activiteiten om en rond Koningsdag af te gelasten. Leidend in deze beslissing is het advies van het RIVM geweest omtrent de COVID-19 ontwikkelingen. Het was een moeilijke beslissing, maar de gezondheid van alle inwoners is onze prioriteit, aldus de bestuursleden. “We moeten met zijn alle volhouden en verstandig zijn om, de nu genoemde, Woningsdag thuis te vieren.” Toch is het bestuur niet stil blijven zitten en zijn ze gaan nadenken om toch wat leuke dingen, maar wel met de noodzakelijke maatregelen, te organiseren op deze dag.

Zo begint het bestuur de dag met het afleveren van oranje tompouces aan verzorgingstehuizen en gehandicaptentehuizen. Daarnaast wordt er op gepaste afstand een praatje gemaakt met de bewoners hoe het met ze gaat. De tompouces worden afgeleverd voor de ingang van de tehuizen, gesorteerd per afdeling.

Op Facebook wordt er een winactie gehouden onder de volgers, waarin je een Intertoys cadeaubon kunt winnen. De bedoeling is dat je je huis en/of tuin oranje versiert en dat je daarnaast je gekke, leuke, oranje outfit aantrekt. Vervolgens maak je een foto van jezelf in je outfit met het versierde huis of tuin en deel je dit op de facebookpagina van Koningsfeesten Zwijndrecht. Dit kan enkel alleen op Koningsdag en tot 16:00 uur. Het bestuur maakt later op de dag bekend wie de cadeaubon wint.

Ken je een persoon, die zich inzet binnen de gemeente Zwijndrecht en vind je dat deze persoon een opstekertje verdient? Meld degene aan via de mail: koningsfeestenzwijndrecht@gmail.com. Dan zorgt het bestuur dat deze persoon een opstekertje ontvangt, in de vorm van een tinnen roos speld. Een gedeelte van de opbrengst wordt gedoneerd aan het Longfonds. Kinderen tot 12 jaar konden een brief of tekening sturen naar de Koning. Deze tekening of brief wordt opgenomen in een digitaal boek, genaamd: Boek voor de Koning, en wordt op zijn verjaardag overhandigd. 

Het bestuur vraagt aan iedereen om tijdens Koningsdag tussen zonsopkomst en zonsondergang de vlag en wimpel op te steken. Ook de kerkklokken zullen deze ochtend gaan luiden. Het bestuur heeft inmiddels een aantal donateurs weten te werven en wil hen bedanken voor de ondersteuning en vertrouwen. “Wij zijn zeer trots op deze donateurs,” aldus de bestuursleden.