Koninginneweg opnieuw ingericht voor betere verkeersdoorstroming

ATOS RTV Koninginneweg

ZWIJNDRECHT – De gemeente Zwijndrecht gaat de Koninginneweg herinrichten vanaf de rotonde bij de Pieter Zeemanstraat tot en met de rotonde bij de Burgemeester Jansenlaan. Deze herinrichting is nodig om de doorstroming van het verkeer op dit gedeelte te verbeteren en de openbare ruimte beter in te richten. De werkzaamheden starten op woensdag 27 februari 2019 en duren tot eind juli 2019. Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om één rijrichting open te houden. Het andere verkeer wordt omgeleid.

De aansluiting van de Jan Steenstraat wordt voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Zo komt er een betere doorstroming op de Koninginneweg omdat het verkeerslicht het verkeer minder lang en vaak hoeft stil te zetten. Hierdoor kan het verkeer van de andere kanten beter en sneller doorrijden. Dit voorkomt wachten voor het stoplicht (nu bijna twee minuten en straks 70 seconden) en daardoor worden opstoppingen minder. Voor fietsers en hulpdiensten blijft de Jan Steenstraat bereikbaar.

Wijzigingen bushaltes
De bushalte ter hoogte van Koninginneweg 49 t/m 57 schuift ongeveer 20 meter op richting de Burgemeester Jansenlaan. De bushalte aan de overzijde wordt verplaatst naar de Burgemeester Jansenlaan. Hier komt deze halte ter hoogte van het Koningsplein. De beide bushaltes ter hoogte van Koninginneweg 30/32 worden sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling al niet meer gebruikt.

Blijf op de hoogte
Op www.zwijndrecht.nl/koninginneweg staat uitgebreide informatie en worden actuele updates geplaatst. De werkzaamheden zijn te volgen via de ‘BouwApp’. De app is te downloaden via de App Store of de Google Playstore. Het project is te vinden door in de app ‘Zwijndrecht Herinrichting Koninginneweg’ op te zoeken.