Koffieconcert op 24 februari 2019 in Lindtse Kerk

ZWIJNDRECHT – Op zondag 24 februari as. is in de Lindtse Kerk aan de Develweg 28 in Zwijndrecht weer een koffieconcert. Medewerking wordt verleend door ‘Duo Lente’ met pianist Tim Krakers en violiste Svetlana Pilipenko. Zij spelen concerten met een afwisselende programmering en muziek uit veel verschillende stijlperioden zoals de klassieke muziek van Mozart, de romantische muziek van Grieg en de moderne muziek van Barlók of Prokofiev.

Pianist Tim Krakers werd op 17 februari 1989 in Uitgeest geboren. Op zijn tiende begon hij met het volgen van pianoles bij de Uitgeester muziekschool. Na enkele jaren lessen gevolgd te hebben aan het conservatorium van Rotterdam heeft Tim aan het conservatorium van Maastricht gestudeerd bij oa. bij Tonie Ehlen en ronde daar zijn bacheloropleiding af.

Violiste Svetlana Pilipenko werd op 18 september 1987 geboren, in de Russische stad Rostov aan de Don. Op haar vijfde begon ze met vioolspelen en studeerde in Rostov aan de School van de Kunsten. In 2004 en 2005 nam Svetlana deel aan de masterclasses van Natalia Morozova. Op haar negentiende kwam ze definitief naar Nederland om te studeren bij Natasha Morozova aan het conservatorium van Rotterdam en heeft er haar masteropleiding afgerond. Naast haar studie speelde Svetlana in verschillende orkesten waaronder ook het symfonieorkest ‘Amsterdam Symphony’.

In de afgelopen acht jaar heeft ‘Duo Lente’ veel verschillend econcerten gegeven. Zo traden Svetlane en Tim meermalen op bij de Dag van de Romantische Muziek en in de Pelgrimsvaderkerk in Rotterdam.

Koffieconcerten worden 4 keer per jaar gehouden in het kader van kerk in de wijk en de toegang is gratis. Na afloop wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Het concert zal om 12.00 uur aanvangen en u bent van harte uitgenodigd.