ZWIJNDRECHT- Op zondag 3 november as. vindt in de Lindtse Kerk aan de Develweg 28 in Zwijndrecht weer een koffieconcert plaats. Medewerking wordt deze keer verleend door de jonge pianist Erwin Rommert Weerstra, samen met de Italiaanse hoboïst Matteo Costanzi. Erwin behaalde in 2009 zijn Bachelor en twee jaar later zijn Master diploma Klassiek Piano aan het Koninklijk Conservatorium.

In de jaren na zijn afstuderen volgde Erwin vele masterclasses bij een groot aantal gerenommeerde meesterpianisten. Erwin is prijswinnaar van verschillende internationale concoursen en heeft een actief concertleven met optredens in Nederland en in het buitenland. Momenteel heeft hij aanstellingen bij het Koninklijk Conservatorium en bij het Nederlands Danstheater. Matteo begon zijn hobo studie op 8-jarige leeftijd. Hij studeerde aan het Conservatorium van Terni en studeerde in 2007 cum laude af in Spoleto (Italië). In 2012 studeerde hij Master aan het conservatorium van Utrecht. Matteo werkte samen met verschillende orkesten waaronder Sinfonia Rotterdam en het Radio Filharmonisch Orkest. Hij speelde in verschillende landen waaronder China, Italië, Oostenrijk en Spanje. Matteo speelt regelmatig kamermuziek en kent een breed repertoire van barok tot hedendaags.

Tijdens het concert zullen zij werken van onder andere John Dowland, Gabriel Fauré en Franz Schubert ten gehore brengen. Koffieconcerten worden 4 keer per jaar gehouden in het kader van Kerk in de wijk en de toegang is gratis. Na afloop wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Het concert zal om 12.00 uur aanvangen.