‘Kleine Ruimtes, Grote Ideeën’ in Kunzt

ZWIJNDRECHT – Tot en met zondag 7 juli is in KunZt Zwijndrecht de expositie ‘Kleine Ruimtes, Grote Ideeën’ te bezichtigen. De tentoonstelling toont het werk van de tweede klassen van de middelbare school Het Loket.

De expositie ‘Kleine ruimtes, Grote ideeën’ presenteert de innovatieve en duurzame ontwerpen van leerlingen van klas 2 van Het Loket. Na de kerstvakantie begonnen de leerlingen aan een uitdagend project: het ontwerpen van een appartement. Ze volgden een stapsgewijze aanpak, te beginnen met 2D-tekeningen, daarna 3D-ontwerpen in een online programma, en eindigden met het bouwen van fysieke maquettes. Hierbij leerden ze over de verschillende stappen in het ontwerp van constructies.

Duurzaamheid
Een belangrijk aspect van dit project was duurzaamheid. De leerlingen kregen een gastles van aannemer Nijkamp en HVC over het warmtenet, en bezochten de Kapiteinflats om de aanleg van het warmtenet te zien. Deze ervaringen hielpen hen om duurzame energieoplossingen en de noodzaak van energietransitie beter te begrijpen.

Maquettes
De maquettes in deze expositie laten zien hoe de leerlingen hun ontwerpen hebben verrijkt met groene daken, tuinen en duurzame energie. Dit project heeft hun technische vaardigheden en hun bewustzijn over duurzaamheid vergroot, en hen geïnspireerd om na te denken over de rol van de bouwsector in een veranderende wereld.

Info
Tot en met zondag 7 juli: ‘Kleine Ruimtes, Grote Ideeën’ in KunZt, gevestigd in het Oude Raadhuis. Adres: Raadhuisplein 1, (ingang zijde Burgemeester de Bruïnelaan) in Zwijndrecht. Openingstijden: woensdag, donderdag, vrijdag en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Bron: KunZt