ZWIJNDRECHT – Touwtjespringen om geld in te zamelen voor de metamorfose van het speelleerplein. Dat deden de kinderen van christelijk kindcentrum Het Akkoord van PIT kinderopvang & onderwijs vol overgave. Met ruim 4.000 euro opbrengst als resultaat.

Naast cultuur staat bewegen op Het Akkoord centraal. In dat kader is in maart een project over het menselijk lichaam gedaan. Van peuterspeelgroep, waar het ging over de dokter, tot en met groep 8, waar aandacht is besteed aan orgaandonatie. In alle groepen is ook het belang van bewegen voor de gezondheid aan bod gekomen en hebben de kinderen een workshop bootcamp gevolgd. Als afsluiting van het project zijn alle ouders en andere familieleden uitgenodigd om te komen kijken naar alles waaraan in de groepen de hele maand is gewerkt.

Daarnaast hebben de kinderen zich actief met hun lijf ingezet voor een gezond en sportief doel. Onder het motto ‘springen voor spelen’ hebben ze zowel individueel als met elkaar touwtje gesprongen om geld op te halen voor het nieuwe speelleerplein van Het Akkoord. “We hebben niet alleen heel veel plezier met elkaar gehad, we zijn ook weer een stapje dichter bij ons doel gekomen: een plein waar de kinderen worden uitgedaagd om te spelen, bewegen en ontdekken,” aldus Mirjam Kok, teamleider van Het Akkoord. “De komende tijd zetten we hiervoor nog meer acties op touw, want lekker buiten bezig zijn is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.”