ZWIJNDRECHT – De kinderen van christelijk kindcentrum De Brug van PIT kinderopvang & onderwijs hebben de afgelopen tijd meer dan 100 schoenendozen gevuld met spullen voor Stichting Minima Zwijndrecht. Deze spullen gaan naar kinderen in Zwijndrecht die het wat minder hebben.

Kerst is bij uitstek een periode om ook stil te staan bij mensen die wel wat extra hulp en aandacht kunnen gebruiken. Voorgaande jaren deed kindcentrum De Brug altijd mee met de Schoenmaatjes-actie waarbij er goedgevulde schoenendozen naar kinderen in een ontwikkelingsland gingen. Dit jaar heeft De Brug het dichter bij huis gezocht. “We hebben contact opgenomen met de Stichting Minima Zwijndrecht. Zij organiseren een groot kerstfeest voor de minima waar ze kerstpakketten uitdelen. Onze inzet was ervoor te zorgen dat daar leuke pakketten voor kinderen bij zitten,” aldus Arjan van Sprang, directeur van kindcentrum De Brug.

Veel te geven
Met resultaat. De kinderen van De Brug hebben ruim 100 schoenendozen gevuld met leuke, lekkere, nuttige, grappige dingen voor kinderen van hun eigen leeftijd. Deze dozen hebben ze ingepakt en versierd, zodat alles er feestelijk uitzag. “Dit jaar was het thema van onze kerstviering ‘Veel te geven’. Dat hebben onze kinderen voor andere kinderen in Zwijndrecht waargemaakt. Na onze kerstviering hebben we onze kinderen in kerk de Develhof twee kaarsjes gegeven. Een voor zichzelf en een om iemand die veel voor hen betekent blij mee te maken. Zo vieren we met elkaar het feest van het licht.” Kijk voor meer informatie over de Stichting Zwijndrecht Minima op https://www.minima-zwijndrecht.nl/